Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Concertpianist Ardjoena Soerjadi op 13 november in Woonzorgcentrum Adegeest

20 oktober 20223 minute read

Zondag 13 november om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concertpianist Ardjoena Soerjadi een pianorecital in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Hij zal werken van  Mozart, Chopin, Liszt en Gershwin uitvoeren. Het concert is voor degenen die zich telefonisch hebben aangemeld via 070-7544216 ivm een beperkt aantal plaatsen. 

Ardjoena Soerjadi studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Daniel Wayenberg en Michael Davidson en is aldaar afgestudeerd in Piano Uitvoerend Musicus. Daarnaast heeft hij orkestdirectie gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel.  
Tijdens zijn conservatoriumstudies studeerde hij enkele maanden, zowel piano als directie aan de Gnesin School voor Muziek in Moskou en volgde hij een dirigeercursus bij Sir Colin Davis in Dresden.

Van 1995 tot 2002 was hij assistent-dirigent op het Belcanto Festival Dordrecht. Op de Belcanto Summer School tijdens het Belcanto Festival was hij coach en repetitor van internationale zangers en zangeressen en had hij de muzikale leiding over verschillende concerten. 
In 1997 heeft hij als dirigent en pianist een cd opgenomen met klavierconcerten van Bach. Op concerttournees met pianist Wibi Soerjadi als solist stond hij voor verschillende orkesten.  Van 2005 tot 2011heeft hij bij Residentie Operette ODES te Den Haag diverse scènisch uitgevoerde operettes gedirigeerd 

In 2008 heeft hij  bij het orkest Leids Collegium Musicum en Vocaal Ensemble Capella Constancis  uitvoeringen van de Johannes Passion van J.S. Bach gedirigeerd. Eveneens in 2008 heeft hij de muziek van Olympische kür van Anky van Grunsven gedirigeerd.  Hij was vakjurylid voor het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in 2010.
In 2011 is zijn pianosolo CD getiteld ‘Con Anima’ uitgebracht met pianowerken van Mendelssohn, Chopin en Debussy.

Bij het Gemengd Rijnmondkoor Vlaardingen dirigeerde hij in 2013 de Matthäus Passion van J.S. Bach. Ter gelegenheid van de start van de Tour de France in Utrecht in 2015 dirigeerde hij het “Chanson Départ”.  Met een bijna duizend-koppig koor en -orkest was dat een bijzonder spektakel. Hij dirigeerde meerdere opera’s. In Tivoli Vredenburg dirigeerde hij de Verdi-opera’s “Macbeth”,”Ik ben Verdi”, “Nabucco” en vorige maand “Giovanna d’Arco”. Hij dirigeerde verscheidene koren en is momenteel dirigent van het Capels Dagkoor, In Between, Gemengd Koor Spijkenisse, projectkoor van de Zangersbond Zuidwest Nederland, Utrechts Operakoor en Toonkunstkoor Schiedam.

PROGRAMMA

Wolfgang Amadeus Mozart – Sonate in in a KV 310
(1756-1791) – Allegro maestoso
                      -Andante cantabile con espressione
                       -Presto

 Frédéric Chopin – Ballade no.3
 (1810-1849)

 

PAUZE

Franz Liszt – Liebestraum no. 3
(1811-1886)

George Gershwin            Three Preludes
(1898-1937)

George Gershwin – The Man I Love
(1898-1937)          – Fascinating Rythm
                             – Sweet and Low Down
                             – I Got Rythm

Frédéric Chopin – Mazurka Opus 17 no.4 in a

(1810-1849) Mazurka Opus 33 no.2 in D
Grande Valse Brillante Opus 18 no.1 In Es

Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.
Entree: 10 euro.

Tags

Ardjoena SoerjadiConcertpianistDe ToonzetterRegioVoorschoten
Back To Top