Skip to content

GroenLinks Wassenaar wandelt en fietst naar ons mooie centrum

26 oktober 20222 minute read

Afgelopen raadsvergadering ontstond een politiek – filosofische discussie over het al dan niet gaan onderzoeken van de mogelijke voor- en nadelen van betaald parkeren in het centrum. Snapt u het nog? Wat tijdens deze discussie vooral bleek: hoe diep geworteld de verschillende meningen over de inrichting van ons centrum en over onze mobiliteitskeuzes zijn. GroenLinks Wassenaar steunt veel van deze meningen, waaronder: steun onze lokale ondernemers in plaats van internetondernemers en denk ook als je naar ons mooie centrum komt aan de verkeersveiligheid van onze kinderen.

In ons dagelijkse leven denken en doen wij – waar het kan – graag mee in verbeterslagen voor onze lokale voetgangers en fietsers. Zo heeft Marcel Kleizen, commissielid, afgelopen februari de eerste Wassenaarse fietslichtjesparade georganiseerd. Een groot succes, zeker onder de kinderen. Nu de donkere maanden weer op komst zijn, benadert Marcel onze sportverenigingen om samen met hen te kijken hoe “op de fiets naar sport en spel” ook de komende maanden zo leuk en veilig mogelijk kan blijven. 

Ons valt op dat in het brede scala aan meningen over hoe wij ons in ons mooie dorp verplaatsen nog weinig plaats is voor het onderwerp luchtvervuiling. Vorige week kwam (weer) in het nieuws dat een op vijf kinderen in Nederland astma heeft en dat luchtvervuiling een van de twee redenen is dat Nederland van een 3e plaats naar een 37e plaats is gezakt in de KidsRights Index. Ook ons mooie centrum heeft, zeker in spitstijden, een verbazingwekkend slechte luchtkwaliteit. En vele Wassenaarders hebben hier last van. 

Volgende week, van 31 oktober t/m 6 november is het Nationale Klimaatweek. Sonja Hibbert, fractievoorzitter GroenLinks Wassenaar: “een mooie week om een keertje extra naar ons mooie centrum te wandelen of te fietsen”. 

Wandelend en fietsend steunen wij onze lokale ondernemers en de longen van onze kinderen.
Doe jij ook mee?

Fractie GroenLinks Wassenaar

Foto onder: Sonja Hibbert en Marcel Kleizen

DWK fietsen en boodschappen

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top