Ga naar hoofdinhoud

Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging alleen in de eerste set de ’beste’!

1 november 20223 minute read

De mix 1, met nieuwe spelers in het team, hielden, in Leiderdorp, alleen in de eerste set tegenstander Leython van zich af. Na de eerste set werd het verschil tussen beide teams in de daarop volgende 3 set in het voordeel van Leython steeds groter en groter.

Vreemd genoeg waren beide teams in set 1 zeer aan elkaar gewaagd. Als je die gezien hebt dan denk je “Wauw, dat wordt een geweldige wedstrijd”. Want in set één droop de spanning ervan af. Het ging van 7-7 via 14-14 naar 17-19 in het voordeel van WVV. En dan denk je algauw, WVV gaat afstand nemen. Maar nee. Leython vecht zich terug en bij 20-20 staan de teams weer gelijk. Dat blijft zo doorgaan tot 26-26. Op dat moment komt Kim Parlevliet de benjamin van het mix WVV team, die voor de eerste keer in haar leven in een seniorenwedstrijd meedoet, op de serveerplaats.

En warempel op het meer dan cruciale moment houdt zij onbevangen haar zenuwen in bedwang en krijgt zij het met goede fservices voor elkaar dat punt 27 en 28 gemaakt wordt. Het is dus vooral mede dankzij haar dat het WVV lukt de eerste set met 26-28 te winnen. In set 2 krijgt WVV een beter Leython tegenover zich. Komen op een voorsprong van 20-10. WVV-er Jan Rijskamp weet met een aardige service beurt de stand nog terug te brengen tot 20-17 maar onverwachte fouten bij WVV geeft Leython de mogelijkheid om de set bekwaam uit te maken, 25-21. Over de twee volgende sets is voor WVV weinig positief te melden. Er werden gewoon te veel fouten gemaakt om het Leython moeilijk te maken. Verlies voor WVV met 25-15 en 25-9.

Gelukkig maakten de Heren 1 van WVV het in Gouda tegen VollinGo H1 alles goed. De WVV-ers, die 3 weken eerder ook al tegen dit team een heerlijk spannende wedstrijd speelden maakten er wederom een knappe wedstrijd van. Uit de setstanden van de eerste 3 sets (18-25, 21-25 en 18-25) valt het niet direct af te leiden maar wie de wedstrijd gezien heeft zag dat beide teams zich behoorlijk in het zweet hadden gewerkt. Set 4 werd het spannends. Beide teams speelden geconcentreerd voor wat ze waard zijn. In de zinderende slotfase was het toch WVV die met 25-27 de set weet te winnen en daardoor met de volle buit (0-4) richting Wassenaar vertrok.

Ook volleyballen bij WVV? Info is te verkrijgen bij Jeanne Taal via 06-24660968 of kijk anders op www.wvv-wassenaar.nl

Tags

VolleybalwedstrijdverslagWvv Wassenaar
Back To Top