Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Valken’68 prooi voor JO8-1 ‘Rietdekkersbedrijf Emil Nijp-brigade’

12 november 20222 minute read

Afgelopen zaterdag startte de 2e fase van de voetbalcompetitie. Blauw-Zwart JO8-1 is ingedeeld in de hoofdklasse A met de volgende aansprekende tegenstanders: Rijnsburgse Boys, Quick Boys, UVS, A.S.C., Katwijk en Valken’68. Voor de eerste wedstrijd reisde de JO8-1-zaterdagochtendfamilie af naar Valkenburg. De vraag was natuurlijk hoe de boys uit de rustperiode van 3 weken zouden komen.

Door onze inspanningsfysioloog was voor iedereen een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dit varieerde van een verblijf in Polen, een kort verblijf in Duitsland tot vakantie en uitjes in eigen land. Zouden ze voldoende uitgerust zijn en de reeks van overwinningen kunnen doortrekken?
De JO8-1 ‘Rietdekkersbedrijf Emil Nijp-brigade’ trapte de wedstrijd af en al snel was duidelijk dat de boys voetballend beter waren dan de tegenstander, maar die compenseerde dit met een stukje fysieke kracht. Toch wel iets waar wij moeite mee hadden om dan slim te spelen en de bal het werk te laten doen.

Met een aantal mooie aanvallen en een schitterend hoog schot uit de 2e lijn van Chris stond na 20 minuten 0-3 voor de Blauwen op het scorebord. Dit zorgde echter voor gemakzucht en lachende gezichten tijdens de limonade. De technische staf wees de spelers er echter op dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. En zo geschiedde.

Door slordig spel van onze kant en nog meer fysieke kracht kwam Valken’68 vervolgens terug tot 1-3, 2-3, 3-3 en u zal het al wel raden….vervolgens zelfs op een 4-3 voorsprong in het laatste kwart! De mannen toonden echter mentaliteit en veerkracht. Ze gingen weer voetballen en dit resulteerde in 3 snelle doelpunten, zodat de eindstand van 4-6 op het scorebord verscheen.

Misschien dat de JO8-1 ‘Rietdekkersbedrijf Emil Nijp-brigade’ bewust even gas terug nam om de wederom in groten getale meegereisde toeschouwers even te laten zweten en de spanning in de wedstrijd te houden. De technische staf zal echter tijdens de wedstrijdnabespreking aangeven dat dit echt niet hoeft. Dit zorgt alleen maar voor uitspraken van onze teammanager als: ‘rustig aan, denk aan jullie bloeddruk’.
Volgende week wederom een uitwedstrijd op het programma, bij de Rijnsburgse Boys.

 

Tags

Blauw-ZwartJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top