Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

WVV Heren pakt de volle winst, WVV heren 2 niet tevreden met 1 punt

14 november 20222 minute read

Het Heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal vereniging kon zich in De Schulpwei lekker uitleven tegen Timios H1. Naar de setstanden kijkend lijkt het erop dat WVV een makkie had aan Timios. Echter als toeschouwer van de wedstrijd kan ik u verzekeren dat het niet zo gemakkelijk ging als het lijkt. In set één ging het na met 2-5 achter te hebben gestaan tot 7-7 gelijk op. Gelukkig bracht een mooie serie aan smashes van o.a. Kilian v.d. Kleij en Mathieu Prins WVV naar een riante voorsprong van 22-12 en de setwinst bij 25-15.

In set 2 bleef het tot 11-11 gelijk opgaan. Maar ook dan slaan de WVV-mannen genadeloos hard toe. Veroveren via 20-15 de set met 25-17. Set 3 verliep op een vreemde wijze. Al snel 18-5 voor WVV maar dan weet Timios door onachtzaamheid bij WVV tot 20-13 terug te komen. Alleen was voor Timios toen echt de koek op want WVV won met 25-15 en set 4, waarin Arnoud Gadaix fraai het laatste punt maakte, speelden zij, met 25-6, de wedstrijd vakkundig uit naar een 4-0 winst.

De WVV Heren 2, met 2 dames in het team, hield zich tegen Merenwijk H2 kranig staande. In set één konden ze het niet bolwerken, 18-25 set verlies. In set 2 waren ze evenwel nauwelijks de mindere van hun tegenstander. Het zou helemaal niet raar zijn geweest als ze de setwinst zouden pakken helaas voor WVV lukte het Merenwijk wel om de belangrijkste punten te scoren, 24-26. In set 3 was er een duidelijk mindere fase bij de WVV-ers. Zo haperde de communicatie en ontstonden er misverstanden wat al snel in een 16-25 set verlies zichtbaar werd. Maar dan set 4. Eindelijk kwamen de WVV-ers goed in de wedstrijd. Verdedigend en aanvallend lukte nu wel wat eerder niet lukte. Het resulteerde uiteindelijk nu wel in de verdiende setwinst met 25-21. Ëén puntwedstrijd waar 2 punten heus niet raar had geweest.

Ook volleyballen? Neem voor info contact op met Jeanne Taal via tel. 06-24660958 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl