Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Zowel meisjes B1 als jongens B1 WVV boeken ijzersterke overwinning

14 november 20222 minute read

Vrijdag 04-11-22 de teams meisjes MB1 en jongens JB1 spelen een thuiswedstrijd. De MB1 moest het opnemen tegen een sterk team van Leython de JB1 hadden het evenmin gemakkelijk want tegenstander Monza bestaat uit grote en stevige jongens.

Tijdens de eerste set van de WVV meisjes leek het erop dat zij snel klaar zouden zijn. Al rap keken zij op tegen een 10-21 achterstand wat resulteerde in een set-verlies bij 17-25. Gelukkig wist coach Peggy Verweij de WVV-meiden zodanig bij te sturen dat Leython in set 2 verrast werd op een 19-13 tussenstand. Via goede services van Katerina Verheijden en smashes van Kelly Lim weet WVV de set winnend af te sluiten met 25-17. Set 3 verliep tot 18-18 volledig gelijk op. Pas op dat moment weet WVV het verschil te maken en met 25-20 ook die set te pakken.

De WVV girls zetten alles op alles om ook set 4 te winnen. Bij 13-13 en 22-20 kon het zowaar nog gebeuren ook. Echter Leython wilde die winst ook en hun lukte het, 21-25. Wat een heerlijke wedstrijd. De meiden zijn al bijna anderhalf uur bezig en nog geen beslissing. Set 5 zal en moet de beslissing brengen. WVV begint uitstekend. Bij de speelveldwissel staan ze op een 8-3 voorsprong. De WVV-ers, geen één uitgezonderd, zorgen ervoor dat Leython de ballen links en rechts om de oren krijgt. Setwinst met 15-4 en de wedstrijd met 3-2. Geweldig.

De ‘jongens’ B1 van WVV bestaande uit: Efi, Emma, Livia, Alex, Jan, Jawhar en Thijs moesten opboksen tegen Monza een team met uit de kluiten gewassen boys die vrijwel allemaal een halve kop groters zijn dan de WVV-ers. Maar nadat coach Gliselle en teller Kim hun plaats ingenomen hadden en het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mathieu klonk blijkt toch al snel dat beiden teams weinig voor elkaar onderdoen.

Set 1 eindigde in een nipte winst voor WVV, 26-24. De balvaardigheid bij WVV is duidelijk een stuk beter en als Monza de ballen ‘uit’ en de services ‘in’ het net speelt wint WVV set 2 en 3 met 25-12 en 25-19. Set 4 werd er één voor de lange adem. Geen van de teams wilde het onderspit delven. Uiteindelijk was, na 28-28, Monza de gelukkige en boekt met 28-30 alsnog een setwinst. WVV wint uiteindelijk de wedstrijd met 3-1. Bravo ‘Jongens’.