Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 ‘Mondzorg Wassenaar-brigade’ pelt vol overtuiging de ‘uien’

18 november 20222 minute read

De Blauw-Zwart JO8-1-zaterdagochtendfamilie mocht afreizen naar het pittoreske Rijnsburg voor de wedstrijd tegen de plaatselijke Boys uit het dorp, liefkozend ‘de uien’ genoemd. Alle ingrediënten waren afgelopen zaterdag aanwezig voor een heerlijke voetbalwedstrijd: (laagstaande) zon, blauwe lucht, windstil en een strakke (kunst)grasmat. Daarnaast zag ik bij vele ouders een mooie glimlach op het gezicht vanwege de mooie aanvangstijd van 9.20 uur.

De JO8-1 ‘Mondzorg Wassenaar-brigade’ trapte de wedstrijd af. De spelopvatting van de ‘uien’ was dat ze graag met 2 jongens achterin speelden en 3 jongens vooruitgeschoven. En tja….. hiermee vonden ze hun eigen Waterloo. De spitsen Joshua en Bowis konden naar hartenlust combineren en acties maken, aangezien zij hiervoor alle ruimte hadden. De meegereisde toeschouwers, waaronder 2 stamoudsten, hebben diverse ‘één-tweetjes’ gezien, waarmee ze hun tegenstanders het uienbos instuurden. Dit resulteerde in een 0-4 stand na 10 minuten voetballen. Deze dreun kwamen ‘de uien’ gedurende de gehele wedstrijd niet meer te boven.

Liet de tegenstander dan helemaal niks zien? Zeker wel. Individueel goede voetballers, maar als team konden ze geen stempel op de wedstrijd drukken. De verdedigingslinie van de Blauwen met Jack, Chris, Pim en Brandon stond vandaag erg goed. Sterk verdedigen: het duel aangaan en er alles aan doen om te zorgen dat de tegenstander niet kan scoren. De technische staf merkt dat ze deze mentaliteit steeds meer in hun spel leggen. Vaak werd er vanuit de omschakeling ook nog een goede pass naar de spitsen gestuurd, zodat zij weer konden oprukken richting het vijandelijke doel.

De eindstand was uiteindelijk 6-12 in het voordeel van de Blauw-Zwart JO8-1 ‘Mondzorg Wassenaar-brigade’. En dus konden de boys met een big smile de kleedkamer opzoeken om daar naast de felicitaties van de technische staf ook de traktatie van Pim in ontvangst te nemen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen A.S.C. op het programma.

 

Tags

Blauw-ZwartJeugdJO8-1VoetbalWassenaar
Back To Top