Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Stichting Platform Herdenking Rampjaar 1672-2022

Expositie over Rampjaar in bibliotheek Nieuwstraat Leiden

19 november 202258 second read

Op 18 november is in de bibliotheek locatie Nieuwstraat in Leiden een expositie over het Rampjaar van start gegaan. De heeft als thema de Franse Tirannie, een schoolboek uit het Rampjaar. De expositie duurt tot eind van dit jaar.

In deze expositie komen gruwelijke details naar voren, zoals verwoestingen van kastelen., stadsbranden, vluchtelingen-stromen en Franse oorlogs-misdaden. Op indringende wijze worden de gevolgen van de Franse inval voor ons land in beeld gebracht. Het verhaal wordt verteld aan de hand van een oud schoolboek, waarin de Franse oorlogsmisdaden in geuren en kleuren worden beschreven.


Lezing drs. Merle Lammers over Franse Tirannie

Op donderdag 1 december van 19.30-21.00 geeft militair historicus drs. Merle Lammers een lezing over dit onderwerp in de koorzaal van de bibliotheek locatie Nieuwstraat. Zij bekeek voor haar masterscriptie dagboeken en brieven uit deze roerige periode in de Nederlandse geschiedenis. Hoe keken tijdgenoten tegen de oorlog aan? In hoeverre komen hun aantekeningen overeen met de gedrukte werken uit deze periode?

Lammers verwerkte een deel van haar scriptie in het boek Franse Tirannie. Het Rampjaar 1672 op school. Verder schreef zij diverse artikelen, over dit thema.

De lezing is gratis. Aanmelden: www.rampjaarherdenking.nl/activiteiten/lezing-leiden/

HoutsnedemetFranseoorlogsmisdadenSchoolboekFransetirannieuit1672

 

 

Tags

ExpositieLeidenLezingRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top