Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: We denken alweer vooruit!!

26 november 20222 minute read

Het voelt nog steeds heel vreemd wanneer je coalitiepartner VVD niet de begroting van haar eigen coalitie steunt, maar wel de begroting van de oppositie. En dan al die verhalen en smoezen er bij.

We hebben de vieze kant van de politiek nu meegemaakt. En de nieuwe raadsleden in onze club hebben daar geschokt op gereageerd:

Is dit nou politiek? Zet ik me als raadslid daar voor in? Mag het zo maar dat een partij als de VVD je belazert? En dat het CDA alleen maar leugens en onwaarheden rondstrooit?

Vind je het gek dat het aantal mensen dat gaat stemmen steeds minder wordt?
“Ze” maken er toch maar een zootje van! Het is schadelijk voor de lokale democratie.

Het begint in de raad door te dringen wat het betekent. Een heleboel goede dingen gaan voor Wassenaar (voorlopig) niet door. We kunnen niet beginnen met de verbetering van het onderhoud van de openbare ruimte. De mogelijkheden om sluipverkeer sterk te verminderen zijn bijna helemaal verdwenen. En eindelijk eens wat doen met alle klachten zal niet lukken. Projecten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid worden geschrapt. De ontwikkeling van de groene zone kan niet plaatsvinden. De opbouw van de ambtelijke organisatie stokt. Wassenaar financieel veiligstellen lukt niet.
Er is geen geld voor.

Het is gebeurd. We kijken weer vooruit. Het team HartvoorWassenaar, Nel Westgeest, Hans Kienstra, Ber Wesselingh, Nicolás Pesman, Francoise van Leeuwen, Irma van de Marel, Pasquale van Vliet en Henri Hendrickx, laat dit hele slechte verhaal achter zich en kijkt naar hoe we Wassenaar hieruit kunnen leiden. We zijn er voor Wassenaar en de Wassenaarders. En niet voor de politieke poppenkast

Het team van HartvoorWassenaar heeft een aantal afwegingen gemaakt. Op deze manier kunnen wij niet waarmaken wat we onze kiezers voorgehouden hebben. We kunnen ook geen verantwoordelijkheid nemen voor het achterblijven van de ambtelijke organisatie en de financiële gezondheid van Wassenaar.
En we hebben veel moeite om coalitiepartner VVD nog te vertrouwen.
Doorgaan betekent doormodderen zoals dat in de afgelopen 8 jaar is gebeurd.

We gedragen ons verantwoordelijk. Daarom hebben we een laatste handreiking aan de VVD gedaan om de coalitie bij elkaar te houden,
De bal ligt bij de VVD. Nemen zij hun verantwoordelijkheid?

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide. Het klopt

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top