Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Eerste overwinning voor Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging

28 november 20222 minute read

“Een overwinning zoals deze smaakt naar meer”, aldus aanvoerder Jan Rijskamp. Het WVV team bestaande Gliselle D. v.d. Kleij, Jeanne Taal, Kim Parlevliet, Jan Rijskamp, Jim Wang, Marcel ten Berge en Mathieu Prins kwam in sporthal Broekplein in Leiden tot het goede resultaat tegen het team van Merenwijk. De Wassenaarse Volleyballers waarvan enkele reeds een respectabele leeftijd hebben bereikt moesten het opnemen tegen een gemiddeld zichtbaar jonger en over het algemeen genomen ook langere spelers van Merenwijk.

Het was in de eerste set te zien dat Merenwijk mede daardoor verdedigend hun mannetje stonden. Aanvankelijk wist WVV de punten aardig te scoren. Met tussenstanden van 2-7, 9-12 en 15-18 zag het er voor WVV goed uit. Merenwijk wist zich evenwel terug te knokken naar 24-24. Het was evenwel WVV-er Marcel die met goed geplaatste services de setwinst met 26-24 voor WVV veilig stelden. In set 2 had Merenwijk het betere van het spel. Met slimme ballen tegen de zijlijn van het veld scoorden zij veel punten wat resulteerde in 25-18 setwinst.

Pfff Set 3 verliep vrijwel gelijk aan set 2 ook nu moest bij 15-17 WVV snel een time-out nemen. Dat hielp. 6 punten op rij bracht WVV op een 21-17 voorsprong. Echter ook nu wist Merenwijk naast WVV te komen. Gelukkig heeft WVV dan Mathieu die met goed geplaatste smashes het verschil weet te maken en de setwinst met 25-23 binnen te slepen. Set 4 verliep voor WVV een moeilijker. halverwege op een 14-9 achterstand. Waar eerder bij WVV kleine foutjes werden gemaakt bleven deze in deze fase van de wedstrijd achterwegen.

Onze Benjamin Kim en Gliselle wisten met slim geplaatsen ballen enkele mooie en belangrijke punten te maken. En als Mathieu de laatste bal goed gemikt op de vloer in het veld van Merenwijk slaat is set 4 met 18-25 voor WVV en de wedstrijd met 1-3.

Een mooie opsteker voor de volgende wedstrijd van de Mix1 op 2 december 2022 in sporthal de Schulpwei tegen Setumup. De WVV MB1 speelt dan tegen VOLEVO en de WVV Heren 2 tegen Volepo H2.

Ook volleyballen? Neem voor info contact op met Jeanne Taal via tel. 06-24660958 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl