Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Heren 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging geeft tegenstander ‘een flink pak slaag’

28 november 20222 minute read

“Zo’n overwinning maakt een drukke week altijd een stuk zonniger”, vertelt aanvoerder Peggy Verweij vrolijk. Vorige week donderdag wonnen de Wassenaarse Volleyballers in Zegveld met een klinkende en verdiende 0-4 van het eerste team van Animo ’72. Het was de eerste volle winst van dit seizoen en absoluut niet gestolen. “Nu moeten we alleen oppassen dat we niet verslappen en de volle aandacht blijven houden op de wedstrijd”, aldus Verweij.

“Want als je van de eerste 3 sets de setstanden ziet 9-25, 9-25 en 11-25 dan denk je al snel dat we goed bezig zijn. In set 4, die nipt met 23-25 werd gewonnen, zie je evenwel dat er nog voldoende werk te verrichten is”.

De vrijdag daarop was het voor iedereen die de wedstrijd tussen de WVV JB1 en VCS JB1 volgende genieten. Spanning tot het laatste punt. Het begon al met set één. WVV wist die via 20-20 met 26-24 te winnen. In de 2 daarop volgende sets kosten slordigheidjes WVV de nodige punten en de sets met 16-25 en 17-25. In set 4 trokken Efi Mavridi, Livia Munk en Emma Morales Guzman, de jongens weer bij de les met als gevolg, via 15-15 en 23-24 een benauwde 26-24 setwinst en een 2-2 tussenstand.

En dan ja, volgt dit seizoen nieuw, een 5e set en er werd al bijna 1,5 uur gespeeld. Het betekende dat de senioren mix die op dit moment met hun wedstrijd moesten beginnen nog langer wachten. In de 5e set begon WVV voorspoedig maar bij de veldwissel was het VCS die op 7-8 stond. WVV vocht zich naar 9-9 en 12-11. Toch was het VCO die met 13-15 de set pakte. Uitslag 2-3.

Vervolgens kon de WVV mix1 het opnemen tegen Gemini Kangeroes. Jammer genoeg valt daar minder positiefs over te vertellen. De WVV-ers Hugo Westgeest en Walid Said, voor de eerste maal aanwezig in een wedstrijdteam, merkten dat spelen in een competitiewedstrijd anders is dan tijdens een training. Alleen in set 3 en 4 kon WVV tegenstand bieden. Uitslag 10-25, 11-25, 21-25 en 19-25.
De WVV Heren1 wisten tegen het sterke team van ZVH nog de 4e set in winst om te zetten zodat de eindstand van 1-3 alsnog dragelijk werd.

Ook volleyballen? Vooral senioren zijn van harte welkom. Neem voor info contact op met Jeanne Taal via tel. 06-24660958 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl