Skip to content

HartvoorWassenaar, Lokaal Wassenaar en GroenLinks gaan verder!

2 december 20222 minute read

Op 28 juni 2022 heeft de coalitie bestaande uit VVD, HartvoorWassenaar, Lokaal Wassenaar! en GroenLinks zich als nieuw bestuur gepresenteerd aan Wassenaar. Op 30 november j.l. gaf de VVD te kennen uit deze coalitie te stappen en heeft de wethouder van de VVD besloten zich uit het college terug te trekken.

HartvoorWassenaar, Lokaal Wassenaar! en GroenLinks hebben vastgesteld dat het voortzetten van de coalitie van hun drie partijen de juiste beslissing is in het belang van Wassenaar.
We willen de verantwoordelijkheid nemen voor de uitvoering van het coalitieakkoord waar, eerder dit jaar, maanden aan is gewerkt. Ook zijn we van mening dat continuiteit van bestuur het meest dienstig is voor Wassenaar.

Met drie wethouders, Aart van Sloten, Bart Boon en Henri Hendrickx, gaat een sterk team, met vele jaren ervaring in de Wassenaarse politiek, door met werken aan verbetering van Wassenaar.

HartvoorWassenaar, Lokaal Wassenaar! en Groen Links bezetten samen 10 van de 21 zetels in de Wassenaarse gemeenteraad. De komende tijd zal gebruikt worden om met een van de partijen in de Wassenaarse raad de coalitie te versterken voor een stabiele meerderheid in de gemeenteraad.

Het door de drie partijen gedragen coalitieakkoord is ambitieus en heeft als doel om de dienstverlening aan de Wassenaarders te verbeteren, een prudent en solide financieel beleid te voeren en een kleine, maar degelijke ambtelijke organisatie te ontwikkelen ten behoeve van de zelfstandigheid van Wassenaar.

HartvoorWassenaar, Lokaal Wassenaar!, GroenLinks

 

Tags

CoalitieCollegeGroen LinksHartvoorWassenaarLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top