Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Quick Boys wordt angstgegner voor Blauw-Zwart JO8-1 ‘Wijntje Bestellen.nl-brigade’

2 december 20222 minute read

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Quick Boys op het programma. Een aantal weken geleden hebben beide teams ook al tegen elkaar gespeeld. Het werd toen een zeer attractieve en doelpuntrijke wedstrijd die de Blauwen uiteindelijk nipt verloren. De boys konden vandaag dus revanche nemen.

De aftrap van de wedstrijd met de door ‘Wijntje bestellen.nl’ beschikbaar gestelde wedstrijdbal was om 11.20. De begeleiding was vandaag gehalveerd. Onze vaste scheidsrechter ontbrak vanwege verplichtingen elders. Onze teammanager had een dagprogramma dat bij deze spannende kindertijd hoort. Bij velen mocht hij uit het grote boek voorlezen en de geruchten gaan dat menig vrouw bij hem op schoot moest komen zitten om tekst en uitleg te geven over ……..

Tijdens de wedstrijdbespreking werden 2 aandachtspunten meegegeven: de fysieke kracht van Quick Boys en hun 2 goede spelertjes. Een daarvan staat achterin en hij bedient in veel gevallen met een lange bal de andere die voorin staat. Dit was ook het beeld van de wedstrijd. Quick Boys hanteerde vanuit een gesloten verdediging veelal de lange bal naar voren. De verdediging van Blauw-Zwart JO8-1 had duidelijk veel problemen om deze bal goed te verwerken en de spits van het scoren af te houden.

Onze aanvallers hadden hun vizier niet scherp afgesteld vandaag. Er werden weliswaar veel mogelijkheden gecreëerd, maar vaak werd deze tegen de keeper aangeschoten in plaats van naast de keeper. Typerend voor de gehele wedstijd is eigenlijk een aantal situaties waarbij de Blauwen op het doel schoten en waar voor het doel van Quick Boys een scrimmage ontstond. De bal werd echter soms op miraculeuze wijze op of net voor de doellijn door de verdediging van Quick Boys weggewerkt. Bij Quick Boys was er vandaag gewoon meer wil om te winnen. Zij hadden blijkbaar goed naar de wedstrijdinstelling van Ecuador gekeken de avond ervoor.

Het scoreverloop was gedurende de gehele wedstrijd niet in het voordeel van de JO8-1 ‘Wijntje Bestellen.nl-brigade’. Het verschil bleef echter beperkt tot 1 of 2 doelpunten. In het laatste kwart liep Quick Boys echter uit tot 4-8, al schoot en kopte Blauw-Zwart nog wel op de lat.

Komende week speelt Blauw-Zwart JO8-1 wederom een thuiswedstrijd en wel tegen UVS uit Leiden. Ook hier hebben we eerder tegen gespeeld. Een zeer goed voetballend team. De boys kunnen er zaterdag dus weer tegenaan.

 

Tags

Blauw-ZwartJeugdVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top