Ga naar hoofdinhoud
Archieffoto

Blauw-Zwart JO8-1 ‘R. van Leeuwen Schilderbedrijf-brigade’ voetbalt maar 20 minuten

10 december 20222 minute read

Afgelopen zaterdag stond op sportpark De Schulpwei de thuiswedstrijd tegen UVS op het programma. Een aantal weken geleden hebben beide teams ook al tegen elkaar gespeeld in een wedstrijd die eindigde in 4-4.

Gelukkig was de aftrap van de wedstrijd met de door R. van Leeuwen Schilderbedrijf beschikbaar gestelde wedstrijdbal op het ‘warmste’ moment van de dag: 11.25 uur. Normaal gesproken dan. De thermometer bleef op ca 1 graad steken en met een straffe noordoosten wind was de gevoelstemperatuur er een waar ijsberen zich wel comfortabel bij voelen. Ondanks de kou hadden diverse toeschouwers de weg naar het sportpark weer weten te vinden. Respect!
De meeste jongens waren op de kou voorbereid en ook een deel van de technische staf had zich dik ingepakt en was bijna onherkenbaar. Het natuurlijke kleedje is bij hen niet meer voldoende om het hoofd warm te houden.

Exact om 12.25 floot onze vaste scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De eerste 20 minuten konden de Blauwen UVS goed bijhouden. Er werd in een hoog tempo gespeeld, waarbij het spel op en neer golfde met kansen voor beide doelen. Naast de voetballende kwaliteiten beschikt de tegenstander ook over veel meer fysieke kracht dan onze JO8-1- boys. Na een aantal wedstrijden in deze leeftijdsklasse gespeeld te hebben is het inmiddels wel duidelijk dat er in ieder geval geen groeihormonen in het Wassenaarse drinkwater zitten.

De JO-8-1 R. van Leeuwen Schilderbedrijf-brigade kon gaan rusten met een overbrugbare achterstand. Naast de diverse aanwijzingen vanuit de technische staf kregen de boys ook nog een tactische aanwijzing van een van de toeschouwers. Deze Blauw-Zwart-legende behoort inmiddels ook tot de vaste toeschouwers. Hij heeft zijn sporen bij Blauw-Zwart op zowel sportief gebied als op dat van de sponsoring meer dan verdiend.

Na de limonade deed UVS er echter nog een schepje bovenop. Blauw-Zwart JO8-1 kreeg nog wel een paar goede kansen, maar ging het fysieke gevecht niet meer aan. Ook voetballend konden ze niet meer brengen wat ze de eerste 20 minuten wel lieten zien. Een aantal jongetjes leek ook verstijfd door de kou. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruime en verdiende overwinning voor UVS.

Komende week speelt de JO8-1 de uitwedstrijd tegen Katwijk. Laten we in ieder geval hopen dat de temperatuur iets aangenamer wordt, aangezien iedereen daar beter bij gedijt.

Tags

Blauw-ZwartJeugdJO8-1VoetbalWassenaar
Back To Top