Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging wint ruim van de lijstaanvoerder

13 december 20222 minute read

Het WVV mix 1 team moest het vorige week vrijdag opnemen tegen Setumup uit Leimuiden. Niet zomaar een wedstrijd tegen een competitieteam maar in dit geval tegen het team dat in punten ruim aan kop van de ranglijst staat van poule B, regio West, Rijnland. WVV, op de ranglijst te vinden op plek 5, had zich voorgenomen hun huid duur te verkopen.

Diverse oorzaken zorgden ervoor dat WVV in het team een tekort aan senioren had. Omdat voor WVV afgelasten van wedstrijden in beginsel geen optie is werd een beroep gedaan op jeugdleden. Kim Parlevliet speelt, als formeel jeugdlid, dit seizoen al standaard verdienstelijk in het mix-team mee. Nu waren eveneens Livia Munk Jawhar Putzu beide uit de JB1 (<16j) bereidt om de ‘oudere’ WVV garde bij te staan.

WVV begon in set 1 goed met een tussenstand van 15-8. Vooral Mathieu scoorden met forse smashes de punten voor WVV bij elkaar wat resulteerde in een 25-19 setwinst. In set 2 met de 3 jeugdspelers tegelijk in het veld, waren de WVV-ers ook toen hun tegenstander duidelijk de baas. Ondanks dat de jongens tegen een 11 cm en de meisjes tegen 20 cm hoger net aankijken wisten zij ruim bij te dragen in de 25-12 setwinst.

Ook set 3 werd een prooi voor WVV ook al maakte Setumup zeker meer punten: 25-21. In set 4 was het dan toch Setumup die de bovenliggende partij werd. WVV wist het tot 10-10 nog gelijk te houden maar via 15-20 werd het uiteindelijk 17-25. Al met al was het mede dankzij de 3 jeugdspelers dat WVV mix 1 de overwinning met 3-1 binnenhaalden. WVV kan trots zijn op Kim, Livia en Jawhar.

De meisjes B1 (< 16 jaar) verloor met 0-4 van VOLEVO B3. De WVV jongens B1 had gezien de setstanden 25-23, 25-22, 25-12 en 25-23 uit tegen Monza meer verdiend.

De WVV Heren 1 met aanwinst Arnout Roos in hun midden wisten er tegen Timios H1 een mooie winst partij van de maken. In set 1 en 2 was er volop spanning, 21-25 en 25-20. In de 3e en 4e set werd echter de volleybalklasse van WVV dui8elijk zichtbaar: 10-25 en 13-25, met als resultaat een 1-3 wedstrijd winst voor WVV.

Ook volleyballen? Vooral senioren zijn van harte welkom. Neem voor info contact op met Jeanne Taal via tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl