Skip to content
Fotocredit: PR

Oliebollenritten en een antieke modelspoorbaan uit de jaren 20/30

19 december 20222 minute read

Van 27 t/m 30 december a.s. kunt u met het hele gezin langskomen bij Stoomtrein Katwijk Leiden voor de oliebollenritten. De stoomtrein zorgt voor nostalgisch stoom in de winterkou. Binnen in het vernieuwde museum kunnen de kinderen heerlijk spelen tussen de treinen in de grote kindercorner. Vanaf het terras kunt u hen gadeslaan met een lekkere oliebol van banketbakkerij Van Maanen. Op een antieke modelbaan rijden antieke Märklintreinen hun rondjes.

Twee jaar geen oliebollenritten

De laatste keer dat Stoomtrein Katwijk Leiden tussen Kerst en Oudjaar haar deuren opende voor de oliebollenritten was in 2019. Vanwege Corona was het museum in 2020 en 2021 gesloten. Dit jaar krijgt een antieke 0 spoor modelbaan een prominente plaats in het verbouwde en lekker verwarmd museum. De koffiecorner en de kindercorner blijven goed toegankelijk. U kunt hier genieten van een lekker kopje koffie en een oliebol van banketbakkerij Van Maanen. De kinderen kunnen fijn spelen in de kindercorner of kijken naar de antieke Märklintreinen die hun rondjes rijden over de blikken rails van de grote modelbaan. Voor het station maakt de stoomtrein dampende stoomwolken. Levert altijd spectaculaire plaatjes op.

Eerbetoon aan Peter Lammens

Een groep vrijwilligers heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de antieke modelbaan weer op te bouwen. Het is een eerbetoon aan Peter Lammens die precies 50 jaar vrijwilliger is geweest bij Stoomtrein Katwijk Leiden. Hij is na een kort ziekbed eind 2020 overleden. Als treinliefhebber pur sang heeft hij zijn leven lang antieke modeltreinen verzameld. Niet om ze weg te zetten in vitrines. Maar om ze te laten rijden zoals ooit bedoeld. Om harten van vaders en hun zoons sneller te laten kloppen. Het blijft heel bijzonder om dit oude en kostbare speelgoed rijdend te aanschouwen.

Museumkaart

Kom van 27 t/m 30 december langs. Een leuk uitje voor het hele gezin. Uw (klein) kinderen zullen er met volle teugen van genieten. Met de museumkaart kunt u gratis naar binnen. Volwassenen betalen 10 euro en voor kinderen van 4-12 jaar betaalt u 8 euro. Er is geen toeslag dit jaar. De oliebol kunt u kopen bij onze kraam van het terras.

marklin 3

Tags

ModelbouwOliebollenrittenRegioStoomtrein Katwijk LeidenValkenburgse meer
Gerelateerde artikelen
Back To Top