Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging dwingt nieuwe lijstaanvoerder gelijkspel af

20 december 20223 minute read

Nadat het WVV mix 1 team vorige week lijstaanvoerder Setumup uit Leimuiden versloeg nam Leython uit Leiderdorp de koppositie over. Het was dat team dat afgelopen vrijdag de tegenstander was van het almaar beter draaiende WVV mix 1.

Door bijzondere omstandigheden start WVV met jeugdlid Livia Munk en de formeel nog steeds jeugdlid zijnde Kim Parlevliet het senioren mix team aan de wedstrijd. WVV nam in set één al direct een 14-6 voorsprong. Leython kwam evenwel tot 19-18 terug. Op dat moment veroverde de WVV-ers de bal terug om vervolgens in één ruk naar de 25-18 setwinst te stoten.

In de daarop volgende set leek het dezelfde kant op te gaan echter nu stokte de punten bij 23 terwijl Leython er 25 maakte. Het WVV team beet zich echter vast aan het resultaat in set 1. En warempel. WVV met Kim, Livia en Gliselle D. v.d. Kleij wisten gesteund door Marcel ten Berge, Jan Rijskamp en Jim Wang Leython via 11-12 naar een 18-12 voorsprong te brengen. Het leuke voor de toeschouwers daarbij was dat de soms ellen lang durende rally’s veelal in het voordeel van WVV werden beslist. Een Time-out van Leython bracht hun niet dichter bij WVV. In tegendeel zelfs.

WVV maakte de 3e set vakkundig uit: 25-19. De op het scorebord niet verwachte 2-1 voorsprong bracht een euforische stemming bij de WVV-ers. Echter ondanks die blijdschap kreeg de WVV mix 1 het helaas niet voor elkaar om de volledige winst te pakken. In set 4 bij een 10-22 achterstand bracht een uitstekende service beurt van WVV-er Jan Rijskamp de stand nog terug naar 18-22 maar veel verder kwamen zij niet want ook Leython kan uiteraard volleyballen en staat niet voor niks aan kop van de ranglijst. Zij pakte de laatste set met 20-25. Al met al een voor WVV geweldig 2-2 gelijkspel en een plekje hoger op de ranglijst.

Gelijktijdig met de Mix 1 speelde ook het WVV Heren 2 team. Zij troffen het tegen VVV Delta H 3 uit Delft niet. Volleybal-technisch waren zij aan elkaar gewaagd echter qua lichaamslengte van de spelers legde zij het af. Een flink aantal smashen werd door Delta geblokt of aanvallend overgenomen. De WVV-ers boden in set 1, 3 en 4 nog leuk tegenstand met 20 punten of meer maar de 0-4 nederlaag was niet te voorkomen.

Maandag stond het WVV H 2 team alweer in de sporthal. Nu in Leiden met als tegenstander Merenwijk. Wederom niet gemakkelijk. Uiteindelijk wist WVV met één punt richting Wassenaar te gaan door de 4e set met 22-25 te winnen. Uitslag 3-1.