vrijdag 27 mei 2022

R Rubrieken

Ingezonden: Spill the T

Er is eindelijk een discussie gaande over de letter T. De letter T die toegevoegd is aan LHB, wat staat voor Lesbisch, Homo, Bisexueel.

De meeste mensen kennen wel een man die zich verkleed als vrouw en noemen dit travestie. Zij voelen zich prettig in kleding die specifiek voor vrouwen ontworpen zijn. Vaak kleding die ook een uiting geeft van seksualiteit. De meeste travestieten dragen eerst de onderbroeken en bh’s in combi met naaldhakken. Daarna worden de jurken stiekem gepast en gedragen wanneer er niemand aanwezig is. Ze zijn vaak hetero, met een een lichte voorkeur voor bisexueel. Een speciale categorie is de dragqueen.

Mannen die zich op fabuleuze wijze transformeren tot de meest prachtige versie van een vrouw. Zij zijn enorm creatief en kunstenaars met pruiken, opvullingen, make up en vaak ook meesters in het lopen op de hoogste naaldhakken. Echte entertainers. Hun seksuele georiënteerdheid is overwegend homoseksueel.
Transsekuele mannen hebben een volledige transitsie doorlopen en willen, vaak zonder dat anderen het weten, verder leven in hun vrouwelijke vorm incl. Zij lijden aan genderdysforie en in een dusdanige mate dat zij dmv medische ingrepen hun lichaam laten aanpassen aan hun zelfbeeld. Dit gaat verder dan een kaak-, wenkbrauw-, adamsappelcorrectie. Hun borsten zijn middels silicone vergroot, hun penis is veranderd in een vagina en hun ballen zijn verwijderd. Hun testosteron wordt onder controle gehouden middels oestrogeeninjecties of pleisters. Zij hebben een medische verklaring van een team dat dit voor hen de beste oplossing was voor een dragelijk leven.

En nu komen we bij de groep waar vrouwen en transeksuele mannen (nu ook vrouw) een probleem mee hebben; de transgender.Veel mensen denken dat deze groep ook werkelijk van geslacht verandert, maar dat is niet het geval. En met de nieuwe zelf -id-wet kunnen mannen zich zonder enige vorm van behandeling zichzelf vrouw noemen. Puur omdat zij zich zo voelen. Zij kunnen met de nieuwe VVD-wet straks naar het gemeentehuis lopen en zichzelf vrouw verklaren. Nu klinkt het best lief, dus waarom hebben vrouwen daar nu een probleem mee?

Het betekent dat ELKE man voortaan toegang heeft tot vrouwenruimtes. Dus ook de gluurder, de potloodventer, de pedofiel, de vrouwenmishandelaar, de vrouwenverkrachter, de vrouwenmoordenaar.

Vonden we het enkele jaren nog shockerend dat de meisjes van het Wassenaarse hockeyteam gefilmd werden door hun coach, dan krijgt hij nu toegang tot de ruimte zelf tijdens het omkleden en douchen. Hetzelfde geldt voor sauna’s waar Willemien met haar Willie vrolijk erbij komt zitten, ondanks dat het een “alleen voor vrouwenruimte” is.
Er is een transgender die inmiddels bezwaar heeft gemaakt. Hij voelt zich niet prettig om met een blote piemel geconfronteerd te worden (terwijl hij zelf een piemelbezitter is) en eist dat hij bij de vrouwen zich in de sportclub mag douchen en omkleden. Hij heeft zijn zin gekregen.
Lia Tomas, een zwemmer in Amerika die zichzelf als vrouw heeft laten registeren, heeft alle toernooien gewonnen. De meisjes hadden geen kans.
In Groot-Brittannië is door PM Boris Johnson uitgesproken dat mannen niet mee moeten kunnen doen in de categorieën sport voor vrouwen en dat vrouwenruimtes zonder piemel horen te zijn (geparafraseerd) .

JK Rowling (schrijfster van oa Harry Potter) heeft inmiddels zoveel (dood)bedreigingen gekregen, dat ze haar flat er mee kan behangen. Puur omdat zij tweette “was er maar een woord voor mensen met een baarmoeder.” (Vertaald)

De bedreigingen komen van de transactivisten. Mensen die vinden dat ze zichzelf maandag een vrouw, dinsdag een man en woensdag non binair (geen man geen vrouw) mogen vinden omdat zij dit zo voelen, maar ook van mensen die het prima vinden dat mannen zichzelf laten registeren als vrouw en tegelijkertijd op lesbische datingsites lesbische vrouwen lastigvallen door hen te vertellen dat zij hun vrouwenpiemel moeten accepteren. Uiteraard in de Engelse scheldtermen.

Er worden door de transactivisten velen die tegen zelf-id zijn bedreigd. Ook in en op hun werk. Van stand up comedians tot hoogleraren. Maar ook mensen zoals ik. Inmiddels ben ik helemaal bij met het wokewoordenboek van de transactivisten waarin hun favoriete woordjes zoals transfoob en TERF bijna wekelijks naar mijn hoofd geslingerd worden op social media.

Dat is wat zorgen uiten over het afsnijden van borsten bij meisjes van 12 jaar en hen onder de medicatie zetten om hun pubergroei verder tegen te houden te weeg brengt. Dit naast opkomen voor vrouwenrechten. Want vrouwenrechten zijn ondergeschikt aan transrechten.

Wanneer je bijv zegt ik ben een vrouw, heb je binnen de kortste tijd een anoniem plaatje in de reacties met: je bent een CIS-vrouw. En wanneer je daarop reageert dat bij je geboorte een vagina is geconstateerd, je menstrueerden en kinderen gebaard hebt, dan breekt de hel pas echt los. Bij mij gaan ze dan gezellig in de blokkendoos. Dat betekent dat zij mijn socials niet meer kunnen lezen en van commentaar voorzien en geen privé berichten meer kunnen sturen. Als raadslid was ik via social media altijd bereikbaar. Nu ben ik geen raadslid meer, dus blok ik al preventief.

Nog 1 klein weetje binnen het transgenderspectrum. Radicale islamieten hebben liever dat een man zichzelf laat opereren om zich als vrouw verder te laten voordoen, dan homoseksualiteit. Dan is het namelijk een heterorelatie waar twee mannen zich in bevinden en hoeven ze niet dood. Dat is hetzelfde slag die vrouwenbesnijdenis (gebeurt wanneer zij een jong meisje zijn) blijft praktiseren en daarmee vrouwen verminken voor hun leven. Vrouwenbesnijdenis is trouwens ook het dichtnaaien van de vagina, naast het verwijderen van de clitoris etc.

Er valt nog zo veel te zeggen over dit onderwerp, maar ik laat het hier nu even bij. In mei wordt de wet behandeld en tot nu toe zijn de coalitiepartijen het roerend eens met de transactivisten.

De V staat onder de T.

Brenda Hagen

spill the t plaatje