Fotocredit: Marjanne van der Velde

Heerlijke volleybalwedstrijd door de B1 jeugd van de Wassenaarse Volleybal vereniging

2 mei 20223 minute read

Zeven jeugdspelers (Andrea, Emma, Kelly, Kim, Lilia, Melia en Noe) van de Wassenaarse Volleybal Vereniging spelend in het MB 1 team maakten er tegen VCS MB1 een heerlijke wedstrijd van. Niet alleen om naar te kijken maar zeker ook om zelf te spelen. De MB1 van WVV, na de wintercompetitie gepromoveerd naar de 2e klasse, ontmoet nu sterkere tegenstanders.

Winnen is niet zo gemakkelijk meer. WVV had in set één een slechte start:11-14 achter. Een time-out bracht uitkomst. Trainer/coach Peggy Verweij wees de wvv-ers op hun plaats en vooral “kom op jullie kunnen het”! En zowaar. WVV vocht zich naar 21-16 en vervolgens naar de winst met 25-17. Set 2 hetzelfde beeld. Nu kwam WVV 11-17 achter. Ook nu was een time nodig om de WVV-ers weer te alten opletten. En verdraaid ook nu wist WVV al knokkend terug te komen. Alleen kwamen ze nu niet verder dan 22-25. Set 3 werd een set waar de spanning van afdroop. Tot 16-16 gelijk op. Vervolgens op 24-24.

Op zo’n moment is het dan Melia die met haar service het verschil maakt. Via een pracht van een service setwinst met 26-24. Melia ging in set 4 vrolijk verder en bracht 8-0 op het scorebord. VCS kwam eveneens door een goede service tot 10-7 terug. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam evenwel bij 14-9. Een bal ver buiten het speelveld werd in een felle sprint door Kim Parlevliet niet alleen gehaald maar ook op een wonderschone wijze cross over het net gespeeld en dat niet alleen de bal lande ook nog direct op het speelveld van VCO. Een daverend applaus was voor haar. WVV behield de voorsprong en met een mooi blok viel het laatste punt. 25-22 en een 3-1 wedstrijd overwinning. Geweldig gedaan.

De WVV mix 1 speelde een wedstrijd met een vreemd scoreverloop tussen de 4 sets. De wedstrijd was amper goed en wel begonnen of voor WVV-er Rik Vos was het einde wedstrijd. Een lastige balwisseling vlak bij het net en zijn voet op een andere voet resulteerde in een AU enkel. Gelukkig kon Erik Gijsbers direct invallen. Na dit incident hielden de teams de score tot 17-17 in evenwicht. Via enkele daverende smashes van Mathieu Prins en Paul de Groot trok WVV de set met 25-22 naar zich toe. Ook set 2 was voor WVV, 25-17. In set 3 was Leython volledig de weg kwijt en bij WVV lukte op dat moment alles. Via 13-2 een ongewone 25-5 winst. Ook in set 4 bleef WVV goed spelen maar moest toestaan dat Leython gevaarlijk dichtbij bleef 24-21. Een simpele bal in het achterveld bracht het laatste punt 25-22 en een 4-0 winst op het scorebord.

Ook volleyballen? Informatie bij secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl