donderdag 07 juli 2022

P Politiek

Wassenaarse VVD: Vrijheid en verantwoordelijkheid binnen onze democratie

Op 4 mei herinnerden we hen die hun leven hebben gelaten voor onze vrijheid en we vierden dat we in vrijheid kunnen leven op 5 mei. Door deze vrijheid kunnen we zelf de keuze maken hoe we invulling gegeven aan ons leven. Tegelijkertijd dragen we met elkaar de verantwoordelijkheid voor een groen dorp waarin we wonen, werken en opgroeien met een uitstekend voorzieningenniveau.

Vrijheid is niet eenvoudig, omdat vrijheid niet oneindig is. We moeten ook rekening houden met elkaar. Samen moet je elkaar de ruimte gunnen om jezelf te kunnen zijn. Vrijheid eindigt waar iemand anders' vrijheid begint. Daarnaast wordt individuele vrijheid niet alleen beperkt door de mensen om ons heen. We moeten gezamenlijk de goede balans vinden tussen eigenbelang en het algemeen belang. De Wassenaarse VVD vindt dan ook dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, waarbij we rekening houden met elkaar. Zo kunnen we allemaal genieten van zoveel mogelijk vrijheid om ons eigen leven te bepalen.

Vrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van onze medemensen en de maatschappij. Daarom moeten we klaar staan om elkaar te helpen en te ondersteunen als dat nodig is. De gemeente speelt hierin een belangrijke rol, want als iemand het even of voor langere tijd niet zelf redt dan staat zij klaar om de inwoner te ondersteunen waar mogelijk. Op welke manier we elkaar vanuit de gemeente het beste kunnen ondersteunen bepalen we samen.

Democratie hoort bij onze vrijheid. Wij kunnen zelf kiezen voor de mensen die ons vertegenwoordigen in het bestuur van onze gemeente. Door middel van verkiezingen wordt de inwoners gevraagd welke kant zij vinden dat het gemeentebestuur op moet. De Wassenaarse VVD vindt dit een groot goed. De opkomst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was helaas te laag. De overwegingen van mensen die niet zijn gaan stemmen dienen we te adresseren. Natuurlijk dienen we ook te luisteren naar hen die ons weer tot grootste partij van Wassenaar hebben verkozen.

De komende vier jaar gaan wij weer ons uiterste best doen voor alle Wassenaarders.

Bij de Wassenaarse VVD gaan vrijheid en (eigen) verantwoordelijkheid hand in hand, zonder sociale rechtvaardigheid uit het oog te verliezen.

Voor democratie zijn actieve en betrokken partijen nodig, waar een groot gedeelte van de samenleving een stem kan uitbrengen tijdens ALV's en de koers kunnen bijsturen. Wilt u deelnemen in het democratische proces, meld u dan vandaag nog aan! Kijk op https://wassenaar.vvd.nl. Vragen of opmerkingen: stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4f51db73 fde7 4799 b0e0 7912e7acf774