dinsdag 27 september 2022

E Events

Fluitend de zomervakantie in bij Stoomtrein Katwijk Leiden

De rugzakken en de broodtrommels kunnen straks maar liefst 6 weken worden opgeborgen omdat de basisscholen in onze regio vrijdag 8 juli a.s. de deuren sluiten voor de zomervakantie. Even geen Cito toetsen meer en allemaal over naar een nieuwe groep of misschien zelfs een overstap naar het voortgezet onderwijs. Genoeg tijd dus voor leuke dingen! Als start van de zomervakantie organiseert het toch al kindvriendelijke museum in Valkenburg in het weekend van 9 en 10 juli a.s. Kinderstoomdagen waarin alle kinderen de hoofdrol mogen spelen.

Kinderstoomweekend

Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum met vriendelijke vrijwilligers die hun stoom- en dieselpassie graag delen met de bezoekers en hun kinderen. Dit weekend zijn kinderen de belangrijkste bezoekers en pakken de vrijwilligers samen met hun bevriende relaties extra uit om de kinderen te belonen voor hun inspanningen tijdens het afgelopen schooljaar. In dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje mee te rijden.

Dit weekend krijg je als kind ook de gelegenheid om mee te rijden in de cabine naast de machinist van een echte diesellocomotief. Er worden demonstraties gegeven met radiografisch bediende modellen van vrachtauto's en boten die rondvaren in een groot bassin dat staat opgesteld in het buitenmuseum. Bij de demonstratietafels staan op ooghoogte modellen van stoommachines. Sommige van deze modellen werken op perslucht. Met behulp van een fietspomp kunnen kinderen de modellen in beweging krijgen door zelf hard te pompen.

Binnen en buiten je ogen uitkijken

Bij Stoomtrein Katwijk Leiden is altijd al veel te zien en te doen! Je komt binnen in een echt stationsgebouw waar je een ouderwets treinkaartje koopt. Via het perron kom je in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. In het vernieuwde binnenmuseum zul je je ogen uitkijken. Je ontdekt er de werelden van het smalspoor en de grote kindercorner is al een grote hit gebleken.

Museumjaarkaart nu ook geldig

Het museum is beide dagen geopend van 10.45 – 17.30 uur. De toegangsprijzen zijn € 10,00 voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u € 8,00. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Kaartjes zijn de hele dag geldig voor zowel het museum als de ritten met een stoom- en dieseltrein. En met ingang van 1 juli jl. kun je nu op vertoon van de je museumkaart gratis naar binnen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Valkenburgse Meer.

In de zomervakantie vaker open

Tijdens de zomervakantie is het museum naast de reguliere weekendopening ook geopend op de dinsdag en donderdag.