Skip to content
Elektrische Auto Opladen
Archieffoto

Nieuw laadtarief laadpalen naar €0,31 per geladen kWh

13 januari 202356 second read

Per 1 januari 2023 is het nieuwe laadtarief van laadpalen €0,31 per geladen kWh (ex btw). Dit geldt voor alle laadpalen binnen het contract SGZH 2.0 dat de gemeente heeft met Equans. Dit laadtarief is opgebouwd uit verschillende kostencomponenten waarvan alleen de inkoopprijs van energie (€0,049 per kWh) vanaf 1 januari 2023 jaarlijks geïndexeerd mag worden. Dit gebeurt, zoals contractueel afgesproken, op basis van de CBS Index Energie Huishoudens. 

Het laadtarief is hiermee hoger dan dat het was (€0,26 per kWh). Dit is een direct gevolg van prijsstijgingen in de gehele energiemarkt. Daarnaast is dit in de contractuele afspraken die bij het begin van de samenwerking met Equans zijn besproken vastgelegd. Het nieuwe laadtarief is nog steeds erg laag in vergelijking met laadtarieven binnen andere publieke concessies en commerciële aanbieders van laaddiensten in Nederland. 

De nieuwe laadprijs is zichtbaar in alle gangbare apps en online tools en ook door de QR-code te scannen op de laadpaal zelf. Het tarief dat een elektrisch rijder uiteindelijk betaalt is afhankelijk van de laadpas die gebruikt wordt en zal per aanbieder (MSP) verschillen. Met de laadpas van onze concessie (Equans) is altijd het laagste tarief gegarandeerd.

Tags

Elektrische autoGemeenteOplaadpalenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top