Skip to content

Morgenmiddag Nieuwjaars jazzconcert in The Hague Marriott

Stichting Jazz at the Club
14 januari 20232 minute read

Op zondagmiddag 15 januari (14.00 uur) speelt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in het The Hague Marriott Hotel repertoire van de onlangs uitgebrachte cd “Threnody”. Het zijn composities en arrangementen van Jim McNeely die hij schreef tijdens en na de coronatijd. Drummer Martijn Vink is voor deze gelegenheid dirigent.  

Dit nieuwjaarsconcert is georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club, Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel.

Threnody

De muziek op het album “Threnody” – dat recent in het BIM-Huis in Amsterdam werd gepresenteerd – werd gecomponeerd door Jim McNeely tijdens en vlak na de recente coronaperiode in 2021 toen hij composer in (virtual) residence van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw was. Die tijd beïnvloedde zijn compositieproces, maar klinkt ook door in de muziek. Het album werd door critici enthousiast ontvangen. Drummer Martijn Vink is voor deze gelegenheid dirigent.

De Amerikaanse pianist, arrangeur en componist Jim NcNeely, bekend van het Stan Getz Quartet, Phil Woods Quintet en het Vanguard Jazz Orchestra, werkte als dirigent voor tal van internationale bigbands en ontving tussen 1997 en 2019 tien Grammy-nominaties. 

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw wordt beschouwd als de beste bigband van Europa. Dit 17-koppige gezelschap kent een grote reputatie, zowel nationaal als internationaal, getuige de vele succesvolle tournees, optredens en goed ontvangen (cd)opnamen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Rob Horsting.

Het orkest is in 1999 opgericht en vormt de ruggengraat van de jazzprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het orkest won vele Edison Awards, waaronder voor het album “Crossroads”. In oktober 2021 stond dit album centraal tijdens een afgeladen concert in het Marriott Hotel.

Noot voor de redactie:

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Voor meer informatie: www.jazzatttheclub.nl

Tags

JazzNieuwjaarsconcertStichting Jazz at the ClubThe Hague Marriott
Gerelateerde artikelen
Back To Top