Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: Boos. Heel boos

21 januari 20233 minute read

Nou, daar hebben we het weer. Wassenaar heeft de landelijke pers gehaald. Met de volgende rel.

Met een paar woorden, uitgesproken door de ex-wethouder (VVD) tijdens haar afscheid in de raadszaal, staan we wederom in de vitrine van lekkerbekkend Nederland. Maar ja, als je wat smeuïge beschuldigingen uit, dan daalt de landelijke pers dankbaar neer op Wassenaar. En bij de provincie vragen ze zich weer af wat ze met dat Wassenaar moeten. Dit is werkelijk slecht voor Wassenaar en de Wassenaarders.

De beschuldigingen zijn niet waar. Gefantaseerd. Verzonnen. En het trieste is dat de beschuldigingen wel heel gemakkelijk en goedkoop zijn gezegd. En zo beschadig je iemand, een politieke partij, en het aanzien van Wassenaar.

En uiteraard is het heel moeilijk om te bewijzen dat zo’n volstrekt ongefundeerde uitspraak niet waar en heel vals is.

Maar om te beginnen hebben we aangifte gedaan wegens laster bij het Openbaar Ministerie. Dan moet ze bewijzen dat het gezegd is. Als niet, dan is het belediging, smaad of laster. Maximale straf: 2 jaar gevangenis.

De burgemeester en de wethouders zijn het niet eens met deze ex-wethouder. Sterker nog: Zij verklaarden dat zij de gevoerde discussies in dit college hebben ervaren als inhoudelijk en gericht op het bereiken van consensus.

Ook de fractie van HartvoorWassenaar is duidelijk: We hebben een waanzinnig goed team. En wat in de raadszaal bij haar afscheid door haar is gezegd is pure en valse onzin.

Naast het onderzoek dat de gemeente gaat doen, doen we ons eigen onderzoek. Dat kost veel tijd, geld en moeite, maar we betalen het allemaal zelf. We hebben al veel informatie en we zullen steeds meer weten.

Wanneer we het hebben over bestuurscultuur, dan heeft Wassenaar de afgelopen 3 maanden wel een bestuurs-cultuur-reis gemaakt. Met in de hoofdrol een partij waarin we veel vertrouwen geïnvesteerd hadden. De VVD. Maar luttele maanden na het sluiten van het coalitieakkoord, verbrak de VVD de gemaakte afspraken. En vervolgens steunde de VVD een begroting van de oppositie. Een begroting die niemand wilde. Dan stapt de VVD uit de coalitie. De VVD wethouder treedt af. En om de aandacht daar van af te leiden doet de ex-VVD-wethouder even wat stuitende uitspraken. En ondertussen speelt de VVD de vermoorde onschuld. Wat is belangrijker: Wassenaar of de VVD?

We gaan de rest van deze raadsperiode als vrije fractie in de raad. We binden ons niet aan de coalitie die gaat komen. Maar we zijn geen oppositie. We zijn de helft van de meerderheid, want we zijn natuurlijk de grootste fractie. We zullen goede voorstellen steunen. We zullen vanuit ons verkiezingsprogramma initiatieven nemen.

Als voorbeeld de maatregelen tegen sluipverkeer. Eindelijk wordt er iets aan gedaan. Of de skatebaan voor de jeugd. Komt er.

We zullen heel veel aandacht geven aan het onderhoud van de openbare ruimte. Stoepen, straten, fietspaden, wegen. Groen onderhoud. We zullen alles wat we kunnen doen om Wassenaar financieel veilig te houden. We kijken heel goed hoe de ambtelijke organisatie zich ontwikkelt. En we zullen extra aandacht geven aan de leefbaarheid van centrum/noord. En we zullen onze zelfstandigheid bewaken.

We vinden Wassenaar belangrijker dan ons zelf.

Tenslotte: Niemand rotzooit met Wassenaar en HartvoorWassenaar!!

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx

Solide. Het klopt

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top