Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

‘Jongens’ B1, Wassenaarse Volleybal Vereniging knokken naar een 3-1 winst

Jan Rijskamp
24 januari 20232 minute read

Vrijdag de 13e januari een hele drukte in sporthal De Schulpwei als de 3 jeugdteams van WVV hun wedstrijden spelen. Naast de volle bezetting van de drie volleybalvelden en de spelers banken was ook de tribune druk bevolkt.

De Jongens B1 van WVV gesteund door 3 kordate meisjes begonnen tegen MVG JB1 voortvarend. Zoals wel vaker was bij WVV ook nu de services een geducht wapen welke flink wat punten opleverden. Maar niet alleen de service liep goed. Vooral door de heerlijke set-ups van Livia Munk konden Jawhar Putzu, Mateo Stander en Thijs Brady mooie smashes afleveren. Als dan Emma Morales Guzman, Efi Mavridi, Alex Brady, Cas v.d. Linde en Jan de Vries verdedigend prachtige reddingen verrichten, ja dan worden set 1 en 2 al snel in winst omgezet; 25-15 en 25-10.

MVC ging in set 3 beter spelen bij WVV ging het juist wat stroever. De stand bleef lange tijd gelijk opgaan. Tegen het einde van de set nam de spanning met elke gespeelde bal toe. De vele ouders op de tribune hielden hun adem in. Uiteindelijk was het MVC die met 24-26 aan het langste einde trok.

In set 4 had WVV weer het betere van het spel. De service en aanval ging weer zoals het moet. Zij bouwden weer een leuke voorsprong op die zij tot het einde vasthielden. Setwinst bij 25-17 waardoor de Wassenaarders de 3-1 wedstrijdwinst veilig stelden. Knap gedaan WVV-ers.

Helaas verging het de Meisjes B1, Meisjes C1 en de senioren Mix 1 een stuk minder. Zij wisten hun tegenstander geen punten af te snoepen. Alle drie de teams verloren met 4-0. Waarbij wel opgemerkt wordt dat de WVV meisjes MC1 zich kranig geweerd hebben. Met pech verloren zij set 3 en set 4 zeer nipt met respectievelijk 26-28 en 24-26. Bravo…sterk gespeeld girls.

Ook volleyballen? Kom eens kijken op de woensdagavond vanaf 18:30 uur bij de training of bel voor info met Jeanne Taal secretaris van WVV op 06-28848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl