Skip to content
HMC Haaglanden Bezoek Minister Kuipers
Fotocredit: HMC Haaglanden/Phil Nijhuis

Minister Kuipers op bezoek in HMC Antoniushove

HMC Haaglanden
25 januari 20232 minute read

Minister Ernst Kuipers bracht maandag een bezoek aan HMC Antoniushove. De minister van VWS sprak uitgebreid met HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf en David Voetelink van de raad van bestuur. Artsen en verpleegkundigen van HMC lieten de minister zien welke netwerkzorg HMC biedt op het gebied van neurochirurgie en zorg voor mensen met kanker. 

De minister kreeg dankzij het werkbezoek aan HMC meer zicht op de uitdagingen en ontwikkelingen waar HMC voor staat als topklinisch ziekenhuis in de regio Haaglanden. In de gesprekken kwam daarom de regionale samenwerking met de zorgpartners ruim aan bod. HMC levert veel hoogcomplexe zorg, zoals trauma- en neurochirurgie, in netwerkvorm. Een manier van samenwerken die aansluit op het pas ondertekende IZA (Integraal Zorgakkoord). De minister hoorde van de HMC-bestuurders hoe de strategie van HMC aansluit op het IZA en spraken samen over de eisen waaraan de zorg van de toekomst moet voldoen. Daarnaast was de minister ook geïnteresseerd in de strategische programma’s van HMC voor de toekomst, zoals de digitale strategie, de juiste zorg op de juiste plaats, het bieden van werkplezier in het licht van de landelijke personeelskrapte in de zorg en het bouwprogramma.

HMC Neurocentrum

Neurochirurg dr. Wouter Moojen gaf de minister ook een kijkje in het HMC Neurocentrum, waar HMC specialisten ziekten en neurologische aandoeningen aan de hersenen, wervelkolom, zenuwen, het ruggenmerg en de spieren behandelen. Het HMC Neurocentrum is een groot neurovasculair centrum en het grootste van zes hersentumorencentra van Nederland. Er werd uitgebreid gesproken over het bieden van hoogcomplexe zorg, zoals de neuro-oncologie en neuro-traumatologie. Dr. Jaap Zindler, radiotherapeut-oncoloog en neuroloog Melissa Kerkhof spraken op de afdeling radiotherapie de minister bij over ontwikkelingen op het gebied van de neuro-oncologie, zoals de behandeling van gliomen.

Als afsluiting werd een bezoek gebracht aan de polikliniek HMC Neurospine waar de meer planbare medisch specialistische zorg aandacht kreeg. Neurochirurg Rishi Nandoe Tewarie en physican assistant Robin van Zijl vertelde de minister meer over hoe regionale samenwerking ervoor zorgt dat HMC patiënten de beste behandeling kan geven bij aandoeningen aan de wervelkolom, zoals een hernia, stenose en spondylose.

Tags

HMC AntoniushoveHMC HaaglandenMinister KuipersNeurocentrumRegioWerkbezoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top