Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Overwinning glipt uit handen van Blauw-Zwart JO8-1 ‘De Zonnehof-brigade’

Blauw Zwart
27 januari 20232 minute read

Een winterse zaterdagochtend met een temperatuur onder het vriespunt. Heerlijke omstandigheden voor een ijsbeer. Als gevolg van de overvloedige neerslag in combinatie met deze temperatuur had niemand verwacht dat de wedstrijd door zou gaan. De consul uit Voorburg vond voetballen echter geen bezwaar. En dus reisde de JO8-1-zaterdagochtend familie voor dag en dauw richting Voorburg.

Iedereen was benieuwd hoe de boys van de ‘De Zonnehof-brigade’ uit de winterstop zouden komen. Twee weken geleden was tijdens het trainingskamp nog een oefenwedstrijd tegen mede-hoofdklasser Ajax Sportman Combinatie afgewerkt. Met een winst van 15-3 voor de de Blauwen was dit een mooie afsluiting van een geslaagd trainingskamp dat hopelijk volgend jaar in warmere oorden afgewerkt kan worden. Vorige week was de wedstrijd afgelast.

Het kunstgrasveld van Forum Sport was lastig bespeelbaar. De rijp zorgde voor een glad veld en een gladde bal. In het begin moesten beide teams zichtbaar aan deze omstandigheden wennen. De bal kreeg na een pass namelijk veel vaart mee.

De Blauwen bleven echter van achteruit goed opbouwen en de spitsen aanspelen. Dit zorgde ervoor dat na een mooie aanval die ouderwets werd teruggelegd Joshua de 0-1 scoorde. Het spel golfde daarna op en neer met kansen voor beide doelen. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven, al werd deze door Forum gescoord.

In het 2e deel van de wedstrijd pakte een speler van Forum na een schot de bal nog net niet klem in zijn handen. Penalty dus…… Bowis schoot de bal beheerst in de hoek: 1-2 voor Blauw-Zwart JO8-1 ‘De Zonnehof-brigade’. Niet veel later schoot Bowis vanaf de linkerkant de bal hard in het goal: 1-3. Onze verdediging met keeper Zakariya, Brendan, Pim, Chris en Jack hield goed stand, al konden zij niet voorkomen dat Forum de 2-3 scoorde.

In het 3e en 4e deel van de wedstrijd golfde het spel nog altijd op en neer. Kansen voor beide doelen en onze verdediging hield met de kunst en vliegwerk de bal uit het doel. De scheidsrechter van Forum was echter van mening dat een gelijk spel verdiend was voor Forum en verlengde het laatste deel van de wedstrijd met zeker 1 tot 2 minuten. Nadat Forum 3-3 scoorde floot hij ook direct af. Eerlijkheidshalve was dit wel een terechte uitslag.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Quick- Boys. Is 3 keer scheepsrecht? 

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top