Skip to content
Archieffoto. Voormalig wethouder Caroline Klaver bij de N44.

‘Afwaardering N44 niet goed voor bereikbaarheid regio’

3 februari 202358 second read

De gemeenten binnen het samenwerkingsverband Holland Rijnland zijn geen voorstander van de afwaardering van de N206. De snelweg wordt als te belangrijk geacht om af te waarderen. Dat schrijft het Katwijkse college in antwoord op schriftelijke vragen van de Katwijkse collegefractie DURF.

Het Katwijkse college deelt het standpunt van samenwerkingsverband Holland Rijnland dat ‘de N44 van groot belang is voor de bereikbaarheid voor een gebied dat de Leidse Regio overstijgt.’

De beantwoording van de schriftelijke vragen heeft behoorlijk lang geduurd. De schriftelijke vragen zijn in januari vorig jaar ingediend. Volgens het college van onze noorderburen kwam dat vanwege het uitblijven van antwoorden vanuit Holland Rijnland. Uit een brief van het samenwerkingsverband aan de gemeente Wassenaar wordt tamelijk afgemeten vastgesteld dat van vermeende steun van regiogemeenten voor afwaardering geen sprake is.

Ten aanzien van de N441 staat de gemeente Katwijk wel open voor aanpassingen. ‘Maatregelen aan de N441 passen goed in onze visie op de ontwikkeling van de Mient Kooltuin. Daarbij wordt wel de kanttekening gemaakt dat in de huidige situatie de verbindende buslijn via de N441 rijdt en dat de Mient Kooltuin goed bereikbaar moet blijven voor bezoekers,’ stelt de gemeente Katwijk.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top