Skip to content
DUNAatelier
Fotocredit: DUNAatelier

Nieuwe exposities in het DUNAatelier Katwijk

DUNAatelier
6 februari 20232 minute read

Dit jaar is het 55 jaar geleden dat de Katwijkse schildervereniging Pictura werd opgericht. Met als tweeledig doel, populair gezegd: ‘Zelf lekker aan de slag gaan’ en ‘Anderen laten meegenieten van wat de club maakt’.

Onder de titel ‘Inspiratie uit verscheidenheid’ laten 12 leden van Pictura zien wat ze het afgelopen jaar geschilderd hebben. Een toepasselijke titel want iedereen heeft een eigen stijl en persoonlijk handschrift. De een richt zich op verfmenging en stofuitdrukking.  De ander schildert portretten naar de waarneming. Weer anderen maken subtiele aquarellen of decoratieve werkjes. Een volgende legt verloren ‘dorpsgezichten’ vast en de Katwijkse klederdracht. Ook de altijd boeiende omgeving van Katwijk heeft een plek gevonden.

Geïnteresseerden zijn welkom en kunnen informeren naar aansluiting bij de club.

Souterrain

Ook dit jaar is een verkooptentoonstelling georganiseerd uit de collectie die de Stichting Kunstvereeniging Katwijk heeft opgebouwd uit gedoneerde schilderijen. Deze zijn afkomstig van professionele deelnemers aan het jaarlijkse evenement “Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee”. Meer dan honderd schilderijen worden tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden. Met de opbrengst van deze tentoonstelling bekostigt de stichting haar activiteiten.

Donateurs

Een extra korting wordt gegeven aan “vrienden” van het DUNAatelier (de donateurs). Voor deze korting kan men ter plekke donateur worden met terugwerkende kracht van vijf jaar.

Donateurs kunnen op bepaalde voorwaarden  een schilderij in bruikleen krijgen aan het eind van de tentoonstelling.

Waar: DUNAatelier Katwijk, Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, 2225BB Katwijk

Wanneer: 10 februari t/m 12 maart 2023

Openingstijden: vrijdag t/m zondag 13.30 tot 16.30 uur

Toegang gratis

Tags

DUNAatelierExpositieKatwijkPicturaRegioVerkooptentoonstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top