Skip to content
Fietslichtjesparade in Wassenaar op 2 februari 2023. Fotocredit: Michel Porro

Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade was een succes

7 februari 202355 second read

Donderdagavond 2 februari vond de Wassenaarse fietslichtjesparade voor de tweede keer plaats. Eind van de middag verzamelden de deelnemers zich met hun ‘verlichte fiets’ bij het Van Heeckerenhuis. Hier werden alle fietsen nog even extra mooi gemaakt en stonden er pannenkoeken klaar. Alle fietsen waren daarna versierd met brandende, knipperende en gekleurde lampjes.

Rond 18.00 uur vertrokken alle fietsers op de route door het dorp richting Oostdorp. De route liep onder andere door de Langstraat en rondom de Dorpskerk. Bij de St. Jozefschool aan de Thorbeckestraat was er een stop voor een kop warme chocolademelk. In het kader van Veiligheid heeft de gemeente goed verlichte fietsen – voor jong en oud – hoog in het vaandel staan. Ook burgemeester Leendert de Lange fietste daarom mee. 

Na ruim een uur eindigde de tocht weer bij het Van Heeckerenhuis, waar de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets plaatsvond. Een jury, bestaande uit onder anderen de burgemeester en de winnaar van vorig jaar, riep daar Chanae van de St Jozefschool uit als winnaar van de tweede editie van de Fietslichtjesparade. Haar fiets was versierd in ‘Elsa’s Frozen’ thema. 

Tags

FietslichtjesparadeFietsveiligheidFietsverlichtingVeilig verkeerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top