Fotocredit: Marjanne van der Velde

Razend knappe winst van Meisjes C1 Wassenaarse Volleybal Vereniging

Ruud Meershoek en Jan Rijskamp
8 februari 20233 minute read

De jongedametjes van WVV C1 hebben nauwelijks volleybal ervaring als zij met de nodige zenuwen hun eerste wedstrijd door hun ooit gespeeld met ruime cijfers verliezen. Opgemerkt moet daarbij wel dat, toen de WVV-meiden in set één eenmaal van de schrik bekomen waren, zij langzaam maar zeker het puntenverschil in de sets kleiner maakten. Dat gegeven gaf inspiratie voor volgende wedstrijden. Afgelopen vrijdag stond tegen DEO uit Bodegraven de volgende wedstrijd op het programma en ondanks de eerdere nederlaag stonden zij vol vertrouwen en energie aan de start van de wedstrijd.

Al snel werd zichtbaar dat in vergelijking met de eerste wedstrijd de rollen in deze wedstrijd waren omgedraaid. Wat een feest en wat motiveerd doet een vroeg behaalde voorsprong. De WVV-sters hadden zichtbaar plezier. Coach Ruud Meershoek keek tevreden toe en zag dat het aangeleerde daadwerkelijk werd toegepast. Het is namelijk de bedoeling een bal netjes ‘in drieën’ over het net te spelen.

Want met een goede aanval maak je meer kans dan met ping-pong volleybal. Dat valt nog niet mee, volleybal is een technische sport en uiteraard verdween de bal weleens linea-recta terug naar de tegenstander. Maar als WVV de bal gecontroleerd opving en netjes doorspeelde naar Ana Bustamante, Bree Levi, Mikaela Mari of Candela Escalona, dan kwamen er mooie set-ups die genadeloos hard over het net werden gesmasht. Amira Fortunati en Nina Sadera bijvoorbeeld hebben beiden een harde klap in huis. Ging alles perfect? Nee natuurlijk niet, er werden ballen gemist of ongelukkig geraakt, maar het idee er achter was veelal goed. Ook was de juiste opstelling weleens even zoek. Lastig dat spelen met een vaste set-uppers en het bijbehorende switchen tijdens de side-out.

Als je even niet oplet staan er ineens de verkeerde dametjes naast elkaar. Coach Ruud moest een aantal keer souffleren om herhaling te voorkomen. Al met al was het leuk om naar te kijken. Mooie techniek, fantastische reddingen, sommigen waagden zich aan een harde bovenhandse services. Gaaf!!. Het gaat te ver om alle elf WVV meiden te noemen, maar allen deden hun uiterste best. Mede daardoor werden set 1, 2 en 3 respectievelijk met 25-12, 25-16 en 25-18 gewonnen en set 4 met zinderende spanning met 25-23. De woorden van de coach ‘speel voor de fun en let-op dat het behalen van winst net nog een tandje meer fun oplevert’ hadden de WVV-meisjes goed in hun oren geknoopt en zie…. een dikke 4-0 winst. Bravo, knap gedaan WVV-ers