Skip to content
Fotocredit: Michel Porro

Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade groot succes

Susanne van Eps - Habibe
8 februari 20232 minute read

Vorige week werd Wassenaar feestelijk opgeluisterd door de Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade. Eind van de middag verzamelden jong en oud zich met hun fiets bij het van Heeckerenhuis. Er stond een “Pimp Your Bike” tafel waar kinderen hun fietsen extra konden versieren.

Voor sommigen die vorig jaar al hadden meegedaan begon het feest al maanden eerder door lichtjes te scoren bij de Kringloop. Het van te voren verzamelen van leuke versieringen bij voornamelijk tweedehands winkeltjes is een deel van de voorpret.

Nadat iedereen zich had aangemeld, fietsen versierd en genoten van de overheerlijke pannenkoeken en soep, begon de Fietslichtjesparade. Met z’n allen in een feestelijke stoet van fietsers, jong en oud, achter een grote bakfiets met echte muzikanten begon de reis richting Oostdorp.

De route liep onder andere door de Langstraat en rondom de Dorpskerk. Bij de St. Jozefschool aan de Thorbeckestraat stond de ouderraad van de St. Jozefschool de fietsers op te wachten onder een feestelijk verlichte partytent. Hier werd warme chocomelk geschonken. Deelnemers mochten hiervoor hun eigen beker van huis meenemen.

Tijdens deze chocostop kon de jury, onder leiding van burgemeester Leendert de Lange en de prijswinnares van de Fietslichtjesparade 2022 Saar, alle verlichte creaties beoordelen.

Na ruim een uur eindigde de tocht weer bij het van Heeckerenhuis, waar de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets plaatsvond. Een jury, bestaande uit onder anderen de burgemeester en de winnares van vorig jaar, riep daar Chanaé van de St Jozefschool uit als winnaar van de tweede editie van de Fietslichtjesparade. Haar fiets was versierd in ‘Elsa’s Frozen’ thema. Ook Tigo en Charis van de Herenwegschool vielen in de top 3 prijzen. Er was ook een erevermelding van de “oudste” deelnemer Ben, 80-plusser en nog steeds vitaal.

Alles bij elkaar was het weer een groot succes want fietsen is super leuk en al helemaal als we eventjes zelf de hoofdgebruikers zijn van de weg. Deze Fietslichtjesparade was niet mogelijk geweest zonder de hartverwarmende steun van alle vrijwilligers en financiële bijdrage van Fonds Wassenaar.

Veel dank ook aan de aanwezige politie, handhaving en verkeersregelaars van de Wassenaarse Fietsersbond voor een veilige en bonte Fietslichtjesparade en op naar volgend jaar.

De Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade wordt georganiseerd door Susanne van Eps, Shirley Houtman, Sonja Hibbert en Marcel Kleizen in samenwerking met de Fietsersbond Wassenaar, Gemeente Wassenaar, Politie Wassenaar, St. Jozefschool, de Vrijwilligerscentrale en vele anderen enthousiaste vrijwilligers

Tags

Fietser laat je zienFietsveiligheidTweede Wassenaarse FietslichtjesparadeVeilig verkeerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top