Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

WVV mix 1 weet de strijd tegen Merenwijk mix 2 winnend af te sluiten

Jan Rijskamp
8 februari 20232 minute read

De Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wist weer eens een wedstrijd met leuke cijfers te winnen. Ditmaal was het Merenwijk mix 2 uit Leiden die met een 3-1 verlies naar huis werd gestuurd. Set 1 verliep voor WVV voortreffelijk. Via de tussenstand 11-2 stond in no time 16-2 op het scorebord. In deze fase werd WVV helaas wat nonchalant waardoor Merenwijk de gelegenheid kreeg het verschil in de setstand een redelijk aanzien te geven. Setwinst voor WVV met 25-10. In set 2 kreeg Merenwijk meer vat op het spel van WVV. Het lukte ze om de stand tot 9-9 gelijk te houden.

Daarna liep WVV toch weer uit naar een 22-18 voorsprong en een 25-19 setwinst. Set 3 verliep nagenoeg hetzelfde als set 2. WVV wist nu alleen ruim eerder een voorsprong te nemen en ook gemakkelijk te behouden. Setwinst bij 25-15. Maar dan set 4. WVV ging slordiger spelen waardoor Merenwijk kansen zag en ook nam. In een enerverende strijd hielden de teams elkaar lang in evenwicht. Tegen het einde van de set maakte WVV een aantal slordige fouten waardoor Merenwijk de setwinst kon grijpen, 20-25. Al met al een mooie en ijzersterke 3-1 overwinning voor de Mix 1 van WVV.

De jongen B1 van WVV wisten in Zoetermeer tegen Zovoc eveneens een 1-3 overwinning te boeken. Het team met aanvoerder Jawhar Putzu moest alleen set 3 aan Zovoc laten alhoewel het wel heel weinig scheelden. De set werd namelijk nipt met 28-26 verloren. De 1, 2 en 4 set werden met respectievelijk 16-25, 15-25 en 15-25 door de WVV-ers in winst omgezet. De Wassenaarse jongens staan door deze overwinning fier aan kop van de ranglijst.

De WVV meisjes MB1 hadden tegen Aspasia in Koudekerk een moeilijk avond. Met de nodige moeite wisten ze nog wel de derde set in hun voordeel te beslechten; 20-25. De overige sets waren evenwel voor Aspasia waardoor een 3-1 nederlaag voor WVV een feit was.

Ook volleyballen? Kom eens kijken op de woensdagavond vanaf 18:30 uur bij de training of bel voor info met Jeanne Taal secretaris van WVV op 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl