Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

JO8-1 toont veerkracht en wint

Blauw Zwart
10 februari 20233 minute read

Eindelijk stond er weer eens een thuiswedstrijd op het programma. De boys mochten het opnemen tegen het fysiek sterke Wilhelmus. Gelukkig waren de toeschouwers weer in grote getale aanwezig om de jongens te ondersteunen.

Op het zanderige en moeilijk bespeelbare veld startte de JO8-1 B&B ‘t Ruime Sop-brigade rommelig. De bal werd niet goed in de ploeg gehouden. Passes kwamen niet bij de juiste kleur aan. De Blauwen kwamen niet onder druk van Wilhelmus uit en het lukte ze niet om de bal naar voren te schieten om even onder de druk uit te komen. Het leek erop alsof ze met een medicine bal speelden en u weet, dit zijn grote en zware ballen die niet geschikt zijn om mee te voetballen.

Af en toe kwam Blauw-Zwart er wel gevaarlijk uit richting het vijandige doel, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Wilhelmus maakte er wel 2, zodat het scorebord 0-2 aangaf.

Niet opgeven en proberen te voetballen was het advies dat de JO8-1 B&B ‘t Ruime Sop-brigade meekreeg. Gelukkig werd al snel door Joshua de aansluitingstreffer gemaakt, gevolgd door de gelijkmaker van Bowis. De toeschouwers lieten zich ook gelden en schreeuwden hun kelen schor. Was dit het zetje dat de jongens nodig hadden?

Ja hoor. Joshua kon na een mooie pass van Jack alias ‘Virgil’ alleen op de keeper af lopen en faalde niet: 3-2! De jongens konden hun geluk niet op. Nu alleen nog zorgen dat Wilhelmus niet zou scoren. Nu kwam het aan op inzet en vechtlust om de drie punten op sportpark De Schulpwei te houden.

Nou ik kan u zeggen, vol overgave werd de voorsprong verdedigd. Onder leiding van de altijd betrouwbare keeper Zakarya en zoals al eerder genoemd Jack alias “Virgil’ werd de voorsprong verdedigd. Samen met Chris, Pim en Brendan gooiden ze zich voor de bal of zorgden ze ervoor dat de bal over de zij- of achterlijn werd geschoten. Wilhelmus ging in jacht op een punt zelfs zo ver dat ze de zoon van Neymar in het veld brachten. Bij iedere verdedigende actie ging deze jongen met veel geschreeuw als een stervende zwaan naar de grond. Gelukkig trapte onze goed leidende spelbegeleider daar niet in, tot frustratie van de Wilhelmus-begeleiding.

Met vechtlust en een meer dan goede inzet werden de 3 punten behaald. Topprestatie, het kan niet altijd met goed voetbal.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Alphense Boys. 

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top