Klio Esvelt. Rechts, Kampioen T/m 10 Jaar, Tegen Tailor Bresler, Kampioen T/m 12 Jaar.
Klio Esvelt (rechts, kampioen t/m 10 jaar) tegen Tailor Bresler (kampioen t/m 12 jaar). Fotocredit: Debora Bresler

Klio Esvelt weer naar NK Jeugdschaken

Schaakclub Bobby Fischer
10 februari 20232 minute read

Aan het meisjesschaakkampioenschap van de Haagse Schaakbond deden 60 meisjes mee, waarvan 90% uit Wassenaar. Klio Esvelt (t/m 10 jaar) en Lilian Slavenburg (t/m 8 jaar) wisten hun groep te winnen.

Klio speelde in de gecombineerde groep t/m 10 en 12 jaar, en begon als enige met 4 uit 4. Daarmee leek ze ook de groep t/m 12 jaar te gaan winnen, maar twee nederlagen gooiden roet in het eten. Met 6 uit 7 werd Taylor Bresler, lid van SHTV Den Haag, eerste in de D-categorie. Vier speelsters deelden de tweede plaats met 5 uit 7: Klio en Aimelinne Roest van Bobby Fischer, Ayleanna Jermin van Promotie Zoetermeer en Ahaana Ayyappan van DD Den Haag. Als beste E-speelster mag Klio naar het NK. Florence Schijf (Bloemcampschool) met 4,5 punt en Maren Woudstra (Nutsschool) met 4 punten eindigden daar vlak achter.

In de F-categorie finishte Anya Venkatesh (ASH) als tweede met 5,5 uit 7. Lilian Slavenburg (Nutsschool) won met 5 uit 7 de G-groep en Sophie Vlasveld (ook van de Nutsschool) was de beste Wassenaarse H-speelster t/m 7 jaar met een tweede plek.

Voor de finale in de jeugdgroep D van de HSB hadden zich drie Bobby Fischerspelers geplaatst. Noah Ritzerveld werd als verwacht eerste met 8,5 uit 9. Hij speelde remise tegen Prayan Sai Kumar van DD, maar liep een barrage mis, omdat Prayan nog een remise speelde. Jagger Meevis eindigde op de achtste plaats en George Ren als negende.