Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Jan Louis van den Oever

Leegstand Huize Ivicke; herstelplan eigenaar nog niet bekend

11 februari 20232 minute read

De eigenaar van Huize Ivicke heeft nog geen nieuwe herstelplannen ingediend bij de gemeente. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Het statige pand langs de N44 is eigendom van vastgoedondernemer Ronnie van de Putte, die eerder had verklaard dat hij het pand zou opknappen en er zelf kantoor zou gaan houden. Daarvan is vooralsnog dus geen sprake en dus is sinds september vorig jaar sprake van leegstand.

Hoger beroep Raad van State

Op dit moment loopt nog een hoger-beroepsprocedure vanwege de herstelwerkzaamheden die de gemeente in 2020 en 2021 zelf aan Huize Ivicke heeft laten uitvoeren. De Rechtbank in Den Haag heeft in het verleden al geoordeeld dat de gemeente
Wassenaar deze last onder bestuursdwang terecht heeft opgelegd aan de eigenaar vanwege het actief laten verwaarlozen van het rijksmonument. De eigenaar is tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan bij de Raad van State.

Naar verwachting vindt behandeling van het hoger beroep plaats in de eerste helft van 2023. De gemeente schrijft in de brief aan de gemeenteraad dat het de uitspraak van de Raad van State met vertrouwen tegemoet ziet. Tevens gaat het college van B&W ervan uit dat de eigenaar uiteindelijk toch een herstelplan voor Huize Ivicke zal indienen. Volgens Omroep West is alleen Huize Ivicke als fysiek vastgoedobject nog in eigendom bij Van de Putte.Tags

Hoger beroepHuize IvickeLeegstandToekomstplannenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top