Skip to content
WZK Tri-Team Valentijnsloop
Fotocredit: WZK Tri-Team

WZK Tri-Team loopt met een roze bril!

WZK Tri-Team
13 februari 20232 minute read

14 februari is de dag van de liefde, en dat het met de liefde bij het WZK Tri-Team wel goed zit, dat bleek met de grote opkomst bij het Z&Z circuit, de Runnersworld Leiden Valentijnsloop! Perfect georganiseerd zoals de mensen dat gewend zijn door de Leiden Road Runners Club. Een prachtig versierd clubhuis, schitterend loopweer en een mooi en afwisselend parcours, stonden garant voor een mooie loopochtend in het Leidse. 2 afstanden stonden er op het programma. De 5km en de 10km, maar er was ook de mogelijkheid om te wandelen.

Nadat de wandelaars om 09:00uur de veters hadden gestrikt en waren vertrokken, was het om 11:10uur de tijd voor de 10 km lopers. Nieuw deze editie was het starten in zogenaamde startvakken. Aniek Honsbeek, van de organisatie, legt het uit: door te starten in vakken, voorkomen we gedrang op het eerste smalle gedeelte van de route en zo bieden we alle lopers de ruimte om fijn en veilig te lopen. De lopers waren na terugkomst zeer enthousiast over deze vorm van starten.

De route bracht de lopers door het mooie park Cronenstein,  richting de Heineken fabriek, om vandaar door de polder af te buigen richting Zoeterwoude. Het laatste stuk ging over de Vrouwenweg, zo weer terug naar het clubhuis. Erwin Vermeulen was 1 van de WZK leden op deze afstand, hij vertelde na afloop dat de wekelijkse trainingen in Meyendel ervoor zorgen dat hij vandaag heerlijk kon lopen door de vlakke polder. Wij vermoeden echter dat de aanwezigheid van zijn Sandra er ook mee te maken had… Om 11:20 was de start van de 5km.

Ook hier gingen de lopers weg in startvakken om zo zonder gedrang richting het park Cronenstein te lopen. Met 1 grote ronde door het park, kwamen ook zij via de Vrouwenweg weer bij de finish terug. Onder andere Pieter den Edel en Marc van de Kaa waren op dit onderdeel present namens het Tri-Team en zetten prachtige tijden neer. Het volgende Circuit is op 5 maart in Lisse.

Wilt u ook bij een gezellige club aan uw conditie werken? Kom dan twee maanden kosteloos meetrainen! Kijk op www.Tri-Team.nl voor alle info. Misschien tot snel, u bent van harte welkom.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top