Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1-keepers stelen show in Alphen

Rob Keijzer
17 februari 20232 minute read

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van de 3e fase op het programma. De Blauw-Zwart JO8-1 Innemee Loodgieter-brigade reisde af naar Alphen om het daar op te nemen tegen Alphense Boys. Een vereniging die bekend staat om zijn goede jeugdopleiding en waar in de gang bij kleedkamers collages hangen met (jeugd)spelers die de overgang naar profclubs hebben gemaakt. Onze boys waren daar best wel van onder de indruk.

De Blauwen begonnen goed aan de wedstrijd en al gauw kregen ze diverse kansen in een ‘één-tegen- één-situatie’ met de keeper van Alphense Boys. In deze situaties gaf hij echter direct zijn visitekaartje af. Door snel uit zijn doel te komen, verkleinde hij het deze uitstekend. Een manier van keepen die je op deze leeftijd nauwelijks tegenkomt. Erg knap! Passes achter de laatste linie van Alphense Boys waren door deze manier van keepen allemaal voor hem.

Naast een hele goede keeper bestond het team van de Alphense Boys ook uit technisch vaardige spelers die met gezonde agressie en in een hoger tempo speelden dan wij. De Blauw-Zwart JO8-1 Innemee Loodgieter brigade was toch wat onder de indruk van de tegenstander en haalde hierdoor niet helemaal zijn niveau. Gelukkig hebben wij met Zakariya ook een goede keeper die met katachtige reddingen veel schoten uit het doel wist te houden. Helemaal schoon houden lukte uiteraard niet. 

Halverwege werd door de trainers geprobeerd om het tij enigszins te keren. Dit lukte maar gedeeltelijk. Er werd wel beter gevoetbald en dit resulteerde in een paar kansen. Maar de keeper van Alphense Boys leek niet te passeren. Gelukkig scoorde de Blauwen in het laatste kwart nog 3 keer (zei de spelbegeleider) en werd helaas de paal geraakt. De uitslag was dus uiteindelijk 10-3! Een hele leerzame wedstrijd voor ons.

Zoals gezegd is de 3e fase ten einde. Van de 4 mooie wedstrijden uiteindelijk 1 gewonnen, 1 gelijk en 2 verloren. Belangrijkste is echter de zichtbare ontwikkeling van het team.  Nu even een paar weken geen competitiewedstrijden, voordat over 4 weken de 4e en laatste fase van het seizoen start.

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top