Skip to content
WVV Volleybal Wassenaar
Fotocredit: Marjanne van der Velde

Gelijkspel Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging wordt ervaren als een overwinning

Jan Rijskamp
27 februari 20232 minute read

Waarom zal men zich wellicht afvragen? Nou kijk, het Heren 1 team van WVV moest afgelopen week opboksen tegen VVV Delta waar zij eerder in Delft met 4-0 ruim klop kregen. Delta staat mede daardoor in poule A van de regio West – Haaglanden ruim aan kop van de ranglijst. In set één leek het al snel dezelfde kant op te gaan. Ondanks dat de WVV-ers goede tegenstand boden werd het via 6-12 toch al snel 14-25. In set twee waren de rollen plots omgedraaid.

WVV beet manmoedig van zich af. Bij 13-7 en 21-14 een time out voor Delta. Het maakte geen indruk op de WVV-ers. Die gingen stug door en met een fraai laatste punt stond 25-16 op het scorebord. Delta verbaasd door zoveel tegenstand probeerde in set 3 weer het heft in handen te krijgen. Vooral door het goede blok van Mathieu Prins en Kilian v.d. Kleij ging dat moeizaam. Wel winst voor Delta bij 21-25. Maar dan set 4. Delta had blijkbaar alle energie verbruikt. WVV kreeg vleugels en wist met gedegen volleybal, waarbij de smash een goed wapen was, Delta op de spreekwoordelijke knieën. Via 13-5 kreeg WVV de alles zeggende stand van 20-8 op het scorebord en dan helpt een time out van Delta echt niet meer. Setwinst voor de WVV-ers met 25-9. Een ongekend succes. Vandaar dat dit 2-2 gelijkspel proeft als ware het een overwinning.

Ook de WVV mix 1 zorgden voor een juich stemming door in Leimuiden met 1-3 te winnen van Setumup. Set één was daarbij een bijzondere. Vrijwel de hele set stond WVV op achterstand. Pas bij 24-24 trokken zij de stand gelijk. In een meeslepend slot won WVV alsnog met 26-28. De volgende sets ging voor WVV iets gemakkelijker. Winst met 16-25 en 17-25. In de 4e set worden er door WVV helaas veel fouten gemaakt. Waar Setumup dankbaar gebruik van maakte 25-16.

Overige uitslagen WVV MC1 – NOVO MC1  3-2; VCO MB2 – WVV MB1  2-3; WVV H2 – Merenwijk H2 0-4 en WVV JB1 – Zovoc JB2, winst voor WVV met 3-1.

Programma: vrijdag 24-02-23 WVV MB1-VSTS MB1 om 19:30 uur in sporthal De Schulpwei

Ook in de Schulpwei maar dan om 21:00 uur: WVV H2-Volepo H2 en WVV mix1-Leython mix4.

WVV kan nog een (jeugd)trainer gebruiken. Interesse? Bel met onze secretaris Jeanne Taal op 06-24848258.

Tags

Heren 1VolleybalWassenaarwedstrijdverslagWVVWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top