Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Nieuwe N206 per 12 maart deels in gebruik

RijnlandRoute
28 februari 20233 minute read

Als alles volgens planning verloopt, kan vanaf zondag 12 maart de verdiepte ligging van de Tjalmaweg deels in gebruik genomen worden. Op die dag rijdt het verkeer vanaf 06.00 uur over de zuidelijke rijbaan van de nieuwe Tjalmaweg, in twee richtingen. Dit betekent dat de tijdelijke N206 vanaf dat moment niet meer nodig is voor het verkeer en buiten gebruik gesteld wordt. Voorafgaand aan de openstelling van de zuidelijke rijbaan van de nieuwe Tjalmaweg, is de N206 van zaterdagavond 11 tot zondagochtend 12 maart afgesloten i.v.m. werkzaamheden.

Nachtafsluiting en mogelijke hinder

In verband met werkzaamheden is van zaterdagavond 11 maart 19.00 uur tot zondagochtend 12 maart 06.00 uur de Tjalmaweg afgesloten, tussen de aansluiting Leiden-West (A44) en de aansluiting met de N441/Wassenaarseweg. Verkeer wordt omgeleid via de gebruikelijke omleidingsroutes. Omwonenden kunnen deze avond en nacht mogelijk geluid-, trilling- en lichthinder ondervinden van de werkzaamheden. Wij doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken.

Wat verandert er voor weggebruikers?

Vanaf zondag 12 maart 06.00 uur rijdt het verkeer in twee richting over de zuidelijke rijbaan van de nieuwe Tjalmaweg. De snelheid blijft 50 km/u, net als op de tijdelijke N206.

De ongelijkvloerse aansluitingen Valkenburg-Oost en Valkenburg-West (inclusief de toe- en afritten) zijn dan nog niet in gebruik. Omdat de tijdelijke N206 buiten gebruik wordt gesteld, vervalt tijdelijk de verbinding tussen de N206 en de rotonde Torenvlietslaan/Voorschoterweg. Het kruispunt N206/Voorschoterweg voorziet – in de periode tot aan de volledige openstelling van de nieuwe Tjalmaweg – in de ontsluiting van en naar Valkenburg.

Wat verandert er voor reizigers met het OV?

Met het buiten gebruik stellen van de tijdelijke N206 per 12 maart vervalt ook de bushalte langs de tijdelijke N206. De nieuwe bushaltes bij viaduct Valkenburg-Oost zijn dan nog niet in gebruik. Om in de tussenliggende periode de busreiziger tegemoet te komen, wordt er tijdens de spits op werkdagen (tussen 06.30 – 09.30 uur en tussen 16.30 – 18.30 uur) een pendelbusje ingezet.

Het pendelbusje rijdt tussen de bushaltes Hoofdstraat (rotonde bij Fitness Energiek, Valkenburg) en het Transferium P&R (tegenover de McDonalds, Oude Rhijnhofweg, Oegstgeest) het volgende rondje:

  • Bushalte Hoofdstraat, Valkenburg ZH
  • Transferium P&R, Oegstgeest
  • Bushalte Bio Science Park-west, Oegstgeest
  • Bushalte Hoofdstraat, Valkenburg ZH

Het pendelbusje wordt aanvullend ingezet naast de huidige buslijn 38 van Arriva, door Valkenburg.

Wanneer wordt de gehele N206 ir. G. Tjalmaweg in gebruik genomen?

Wij verwachten binnenkort bekend te maken wanneer de gehele nieuwe Tjalmaweg (in beide richtingen, 2 rijstroken per richting) in gebruik kan worden genomen. Er moeten nog diverse werkzaamheden plaatsvinden de komende periode. Volg hiervoor de wekelijkse bouwupdates op de website en de BouwApp van Boskalis.

Tags

RegioRijnlandRouteTjalmawegValkenburgwegwerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top