Skip to content

GroenLinks Wassenaar gaat een nieuwe fase in

1 maart 20232 minute read

Afgelopen juni tekenden wij het coalitieakkoord vol vertrouwen dat onze coalitie de komende jaren goede zaken voor ons mooie dorp zou bereiken. De plannen waren fantastisch en de start krachtig. Het verder verwezenlijken van de plannen is vroegtijdig gestopt omdat de VVD uit onze coalitie is gestapt.

Na deze actie van de VVD kozen wij er voor om niet mee te doen aan de onderhandelingen om “zo snel mogelijk een zo raadsbreed mogelijke coalitie te vormen”. Wij vonden dat er geen stabiele basis was om dit doel te bereiken, zonder eerst samen na te denken over het verbeteren van de bestuurscultuur. Onze coalitiepartner HvW koos er ook van begin af aan voor om niet mee te onderhandelen. Onze coalitiepartner LW! is op een later moment uit de onderhandelingen gestapt.

Inmiddels is de burgemeester een onderzoek naar de lokale bestuurscultuur gestart. Een onafhankelijk adviesbureau voert dit onderzoek uit en zal de gemeente Wassenaar helpen randvoorwaarden te creëren die de lokale bestuurscultuur gaan verbeteren. Wij staan achter dit onderzoek en zullen hierin constructief meewerken.

De nieuwe coalitie bestaat uit vijf partijen: de VVD en de voormalige oppositiepartijen: CDA, D66, DLW en PvdA. Wij nemen als onafhankelijke (niet aan een akkoord gebonden) partij plaats in de raad, evenals HvW en LW! Vanaf nu volgen wij weer onze eigen koers, op basis van onze kernwaarden groen, sociaal en samen. Wij zullen voorstellen die ter stemming komen en binnen onze kernwaarden passen steunen: ongeacht de herkomst van het voorstel. En wij komen zelf met voorstellen waarvoor wij steun van andere partijen zullen zoeken.  

Wethouder Aart van Sloten treedt tijdens de volgende raadsvergadering af. Wij zullen Aart van Sloten missen als wethouder! Aart van Sloten was creatief en pragmatisch. Ondanks uitdagingen in budgetten en fte-aantallen heeft Aart van Sloten samen met betrokken ambtenaren fantastische zaken in gang kunnen zetten binnen zijn originele portefeuille: natuur, klimaat en verkeer. En binnen de portefeuille die hij sinds het opstappen van wethouder Caroline Klaver waarnam: mens en maatschappij. Wij danken Aart van Sloten voor zijn geweldige inzet en resultaten.

Fractie GroenLinks Wassenaar

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top