Skip to content
Fotocredit: Lac Ensemble

Vertelconcert door het Lac Ensemble in het Katwijks Museum

Katwijks Museum
3 maart 202335 second read

‘Mijn oma Bep Rietveld, een gezongen portret’ In de corona periode heeft zangeres Liesbeth Korpershoek dit Vertelconcert over haar oma Bep Rietveld geschreven. Bep is de oudste dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Voor deze voorstelling schreef Liesbeth 10 chansons die belangrijke periodes in Beps leven omschrijven. Pianist Cas Straatman heeft er prachtige arrangementen bij gemaakt. De bijzondere sound van de Lame Sonore (‘zingende zaag’) bespeeld door Annette Scholten, tevens celliste van het ensemble, raakt precies de juiste snaar voor dit verhaal en maakt het geheel compleet.

Tussendoor vertelt Liesbeth vanuit haar eigen perspectief over het ontroerende leven van Bep waarin de vrouwenlijn in de familie een belangrijke rol speelt.

Toegangskaarten: €15,-  uitsluitend online reserveren via www.katwijksmuseum.nl

Tags

KatwijkKatwijks MuseumLac EnsembleRegioVertelconcert
Gerelateerde artikelen
Back To Top