Skip to content
DUNAatelier
Fotocredit: Maarten van Rijn

Aanstaand weekend nog kijken, kopen, bieden of huren

DUNAatelier
5 maart 20232 minute read

DUNAatelier Katwijk exposeert meer dan 150 schilderijen uit eigen collectie. In het DUNAatelier zijn tot en met 12 maart schilderijen van professionele kunstenaars te zien en te koop uit de eigen collectie. Nu als tentoonstelling aan de wand.

Een origineel Katwijks schilderij kan uw eigen huis sieren

De stichting Kunstvereeniging Katwijk heeft 153 schilderijen in depot waaronder een serie kleine werken van 13 x 18 cm. De schilderijen hebben verschillende formaten van bijvoorbeeld 70 x 175 cm tot 30 x 40 cm. Voor elk wat wils, ook qua prijs.  

De collectie is door de jaren heen opgebouwd uit schilderijen die gerenommeerde professionele kunstenaars aan het eind van hun verblijf  tijdens het jaarlijkse evenement “Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee” schenken. Deze worden ter verkoop aangeboden. Met de opbrengst worden de kosten van de stichting gefinancierd.

De kunstenaars zijn zowel uit Nederland als uit verschillende andere landen afkomstig. Zo is er werk van de Nederlanders Joanna Quispel, Dorien van Diemen en Hans Versfelt, van de Engelse kunstenaars Michael Richardson en Karl Terry en Duitse kunstenaars als Corinna Weiner en Sigurd Wendland en meer.  

De brutoprijzen van de werken variëren van € 50,- (geen extra korting) en daarboven tot € 1.250,-. Dit zijn prijzen waarop al een korting zit. Vrienden en donateurs van de Kunstvereeniging krijgen op deze bedragen meer korting dan andere kopers. Wie geen vriend of donateur is, krijgt de maximale korting door zich  alsnog  – met terugwerkende kracht – voor vijf jaar als vriend of donateur aan de Kunstvereeniging te verbinden.

Er is ook de mogelijkheid om vanaf 250,- euro te bieden op de schilderijen. Over de toekenning wordt niet gecorrespondeerd.                                     

Donateurs kunnen voor 50,- euro per jaar een schilderij in bruikleen krijgen aan het eind van de tentoonstelling.

De verkooptentoonstelling is nog te zien tot en met 12 maart op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Zie ook de website www.schilderenaanzee.nl waar de gehele collectie op te zien is.

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskraam, leidt een weg omlaag naar het plein waar u (betaald) kunt parkeren.

Tags

DUNAatelierEigen collectieKatwijkRegioSchilderijenVerkooptentoonstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top