Fotocredit: Marjanne van der Velde

Wisselend succes voor teams

Jan Rijskamp
13 maart 20232 minute read

De WVV MB1 met Efi Mavridi, Emma Morales Guzman, Isabel Cremers, Laura Roos, Kelly Lim en Kirsten Roos in het veld speelde met z’n zessen een te gekke wedstrijd. Tegenstander VSTS, dat onbedreigd aan kop van de ranglijst staat, had de beschikking over 9 speelsters. De WVV meiden presteerde, tegen het veel sterker geachte VSTS, al na de eerste bal boven verwachting. WVV verkreeg zowel in set 1 als in set 2 een snelle voorsprong. Wisten dat in beide sets tot 25-13 vast te houden. In set 3 leek de capaciteit van VSTS de wedstrijd te doen kantelen, 18-25. In set 4 start VSTS furieus. De jongedames van WVV, toegeschreeuwd door het talrijke publiek, moesten diep gaan om bij te blijven. Cruciaal waren de betere services van WVV. Kirsten is in deze fase op haar best en als ook Kelly bijna onmogelijke reddingen verricht blijft de stand in evenwicht. Bij 23-23 gierden bij alle meiden de zenuwen door hun lijf. Ook op de tribune had men het niet meer. Plots een orkaan van geluid. Hoera 25-23, de setwinst voor WVV. Een verrassende 3-1 overwinning voor WVV. Fantastisch gedaan Girls.

MC1 moest het ook al opnemen tegen de koploper. VOLEVO, 4 wedstrijden gespeeld en allemaal met 4-0 gewonnen. VOLEVO gewend aan winnen merkten al gauw dat WVV sterk weerstand bood. Set één wonnen zij dan wel met 25-20 maar de tweede set ging tot hun verbazing naar WVV met 21-25. De derde set: Mikaela Mari van WVV redde zowel in het achterveld als bij het net heel veel ballen. Beide teams knokken voor ieder punt. Meerdere setpoints werden over en weer weggewerkt tot de set uiteindelijk met 28-30 de kant van WVV opviel. In set vier raakte WVV, door een telfout in hun nadeel, compleet van slag. gevolg 25-15 verlies. Een tussenstand van 2-2 dus een beslissende vijfde set. Bij de veldwissel, na acht punten, stond WVV op voorsprong, het ging dus goed. Bij matchpoint voor WVV, 10-14, bleef het opmerkelijk stil aan de overkant van het net. Het waarom bleek iets later. 10-15 en gejuich door WVV, gewonnen!! VOLEVO was vergeten dat de vijfde set slechts tot vijftien punten gaat. Geweldig gedaan WVV. Jullie inzet is terecht beloond.

Overige uitslagen: WVV H2-Volepo H2: 2-2 (25-21/25-21/13-25/19-25) en WVV mix1-Leython mix5: 0-4 (23-25/20-25/21-25/20-25).