Skip to content

GroenLinks Wassenaar en het belang van alle Wassenaarders

16 maart 20232 minute read

In de DWK van 24 februari j.l. stonden de vijf fractievoorzitters apetrots op de voorpagina. Ik liet dit aan mijn 17-jarige dochter zien en ze reageerde: “in welk jaar is deze foto gemaakt?” Ze kon niet geloven dat dit nog in 2023 als normaal wordt gezien: 5 witte bevoorrechte mannen die een coalitie akkoord hebben gesloten voor een inclusief, financieel gezond en groen Wassenaar: hoe dan?

Mijn dochter bevestigde haar redenering door mij het reclamefilmpje van Ford op tiktok te laten zien.

Vorige week op woensdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Op deze dag staan vrouwen over de hele wereld centraal en vieren we de successen van vrouwen. Daarnaast strijden we ook nog steeds voor gelijkwaardigheid. Internationale Vrouwendag gaat over de strijd om veilig op straat te lopen, in een veilige werkomgeving te werken, gelijke betaling, liefhebben wie jij zelf wilt en baas zijn over je eigen lijf.

Dinsdagavond tijdens de raadsvergadering voelde het alsof we 20 jaar terug gingen in de tijd door 3 witte bevoorrechte mannen als wethouder te benoemen. Wethouders die niet allemaal bestuurlijke ervaring hebben en twee de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. En een van deze wethouders sympathiseert met de ProLife beweging. Een beweging die steeds meer grond aan de voeten krijgt en hiermee het abortusrecht doet wankelen. Zie het voorbeeld van wat er in de Verenigde Staten is gebeurd. Het sluipt in het geniep onze democratie binnen. Het abortusrecht is een recht dat door zware strijd en burgerlijke ongehoorzaamheid is verworven, het recht dat elke vrouw zelf mag beslissen over haar eigen lichaam. Hierover mogen mannen anno 2023 niets meer zeggen.

GroenLinks Wassenaar nodigt iedereen uit zich de vraag te stellen: “is dit de richting en ontwikkeling die ik mij had voorgesteld voor Wassenaar?”

Wij maken ons oprecht zorgen en verwachten dat de raad en de wethouders in hun houding en gedrag zich zullen inzetten in het belang van alle Wassenaarders.

GroenLinks Wassenaar moet het de komende drie jaren hiermee doen. Het wordt voor onze fractie hard werken in deze arena van 7-vinkjes mannen. Wij gaan ondanks deze mega uitdaging als onafhankelijke partij samenwerken op basis van onze kernwaarden groen, sociaal en samen. Want alleen ben je sneller, maar samen kom je verder! We gaan het gewoon doen!

Namens het bestuur en fractie van GroenLinks Wassenaar,

Susanne van Eps-Habibe

Ford reclamefilmpje kijken: https://vm.tiktok.com/ZMYakYefL/

Fotocredit: Mariel Kolmschot

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top