Fotocredit: Marjanne van der Velde

Jeugd Wassenaarse Volleybal Vereniging is goed op dreef.

Jan Rijskamp
22 maart 20232 minute read

Zo behaalde de WVV jongens B1 een fraaie 0-4 overwinnng op MVC JB1 en de WVV meisjes C1 tegen DEO MC2 in Nootdorp een 1-3 overwinning. De WVV jongens hadden het een stuk gemakkelijker dan de WVV meisjes.

De WVV boys sloegen in set één al snel een bres in de verdediging van MVC met als resultaat 12-25. In set 2 en 3 kwam er van MVC meer tegenstand maar WVV bleef solide volleybalspelen. Setwinst met 18-25 en 17-25. Ook in de 4e set kwam MVC nauwelijks onder de druk van WVV uit; 14-25. Mede door deze knappe overwinning staan de WVV jongens, met nog 3 wedstrijden te spelen, stevig aan kop van de ranglijst. Op naar het kampioenschap??

De WVV C1 meisjes wisten in de eerste drie sets al snel een leuke voorsprong op te bouwen. Zij wonnen de sets vervolgens met 16-25, 22-25 en 16-25. Maar dan set 4. Die werd er één waar de spanning van afdroop. Heerlijk om te zien hoe de meiden van beiden teams fanatiek te keer gingen. MVC streed koortsachtig om alsnog een set te winnen en WVV van hun kant om de volle winst te kunnen behalen. Naarmate het einde van de set naderde steeg de spanning. Uiteindelijk wist MVC met 29-27 de spreekwoordelijke eer te redden en WVV op 1-3 te houden.

Ook het WVV Heren 1 team doet het goed. Doch ondanks de meegereisde toeschouwers naar Zevenhuizen lukte het WVV niet om een overwinning te boeken. Ze wisten tegenstander ZVH H2 wel de winst in set 3 af te pakken. Afgelopen maandag hadden de WVV Heren meer succes. In Delft tegen Volcano H1 hadden de WVV heren al snel de eerste 2 sets te pakken; 20-25 en 14-25. Set 3 werd een ‘hell of a job’. De heren van Volcano lieten zowaar zien ook te kunnen volleyballen. Zij hielden de WVV-ers lang op een gelijke stand. Tot 26-26 aan toe. Een extra tandje erbij bracht WVV de setwinst met 26-28. In set 4 was bij Volcano de koek op; 16-25. Deze keurige 0-4 overwinning brengt WVV op een uitstekende gedeelde 2e plek op de ranglijst.

O ja, jullie weten het nog he. WVV zoekt een (hoofd)trainer voor de jeugd die eventueel ook de senioren erbij kan doen. Meer weten? Neem dan contact op met secretaris Jeanne Taal. Dat kan via telefoon 06.24848258 of secretaris@wvv-wassenaar.nl.