Fotocredit: Marjanne van der Velde

De Mix 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging vecht zich voorbeeldig terug in de wedstrijd

Jan Rijskamp
28 maart 20232 minute read

De WVV Mix 1 moest tegen rivaal Leython mix 4 alles uit de kast halen om uit bijna verloren positie alsnog een mooi resultaat te boeken. Aanvankelijk leek er voor WVV geen vuiltje aan de lucht. Bij de eerste time out in set één stonden zij op een redelijk florissante 17-13 voorsprong. Leython echter beet van zich af en in combinatie met wat foutjes aan WVV zijde wisten zij met 22-25 de setwinst te pakken. Ook in set 2 ging het voor WVV in het begin heel goed. Een 6-0 voorsprong was namelijk een zeer hoopvol begin.

Echter… het ging toch weer mis. 21-25 voor Leython. WVV met verhoudingsgewijs 2 heel jonge maar zeer fanatieke jongedames in het team bracht een kleine omzetting in de opstelling aan. Dat hielp. De snelheid van de jongedames, Kim en Livia, werd vooral in de verdediging ten volle benut. Doch ook aanvallend wisten zij de nodige punten te scoren. Al ‘vechtend’ wist WVV wederom een voorsprong te nemen die zij nu wel tot de setwinst, met 25-20, vasthielden. Set 4e verliep vrijwel op gelijke manier via 10-10 een voorsprong met 21-19. In die situatie zijn er zenuwen bij de WVV spelers. Zal het ze lukken om uit bijna geslagen positie alsnog een gelijkspel te bemachtigen? Ja hoor het lukte. Onder andere een paar mooie serves bracht voor WVV het bevrijdende laatste punt, 25-21 en een verdiend 2-2 gelijkspel.

De meisjes MB1 speelden tegen Castellum MB1 zeker in begin een formidabele wedstrijd.

Winst in set 1 en set 2 met respectievelijk 25-21 en 25-14. Echter in de daarop volgende sets wist Castellum de wedstrijd volledig te keren. Set 3 en set 4 ging met 18-25 en 21-25 aan de neus van WVV voorbij. Vorige seizoen zou dit een gelijkspel betekenen maar dit seizoen voor het eerst speelt de jeugd bij een 2-2 stand een 5e set tot de 15 punten en 2 punten verschil. Het werd een zinderende set. Over en weer op voorsprong. Beide teams kregen de mogelijkheid op de winst. Daar waar de zenuwen bol stonden van de spanning was uiteindelijk Castellum met 14-16 de gelukkige.