Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO8-1 lijdt onnodige nederlaag

Blauw Zwart
31 maart 20232 minute read

Waren vorige week nog de eerste tekenen van de lente zichtbaar, zo was het afgelopen zaterdag een onstuimige en frisse bedoeling op Sportpark De Schulpwei. Tegenstander was SVC ’08 en hopelijk kon de Blauw-Zwart JO8-1 Eetcafe Bozlust -brigade’ de goede wedstrijd van vorige week een vervolg geven.

Weer met onze vaste spelleider op het veld startte de Blauwen deze wedstrijd erg slap. Het leek er een beetje op dat ze niet hadden meegekregen dat het fluitsignaal al had geklonken. SVC was echter direct fanatiek en wel bij de les.

De spits van SVC zette goed druk en wist de bal te ontfutselen. Zo stond na 2 minuten de 0-1 al op het scorebord en na 8 minuten de 0-2.  Het was niet te hopen dat de boys naar hun helden van Oranje hadden gekeken en het wedstrijdverloop op zaterdagochtend nog even wilden herhalen.  

Gelukkig werd de aansluitingstreffer gemaakt, maar vervolgens weer de 1-3. De achterhoede van de JO8-1 ‘Eetcafe Bozlust -brigade’ had het erg lastig tegen de snelle en fysiek sterke spits van SVC ’08. Hij gaf de verdedigers geen tijd om de bal aan te nemen en vooruit te voetballen. Het spel van SVC ’08 was met lange ballen naar voren dan ook grotendeels op hem afgestemd.

Van het derde kwart van de wedstrijd leek het erop dat de Blauwen door hadden dat naast lekker voetballen ook een stukje gezonde agressie vereist was om in deze wedstrijd nog een resultaat te halen. Ze toonden strijd en veerkracht en dit resulteerde na een achterstand van 2-4 uiteindelijk in de 3-4 en de 4-4. Het leek er zelfs op dat de tegenstander in touwen hing en een overwinning haalbaar was.  De begeleiding va de tegenstander gaf zelfs vanaf de zijkant aan dat ze deze stand maar moesten consolideren. Toch was het vlak voor tijd na een trap naar voren wederom de spits van SVC ’08 die de 4-5 in het doel tikte. Dat was wel even een teleurstelling. De jongens hebben er goed voor gestreden, maar dit keer helaas geen resultaat.

Gelukkig werd de afsluitende penaltyserie wel gewonnen en werden de meeste penalty’s in de hoek geschoten. De penaltynemer van Oranje komt dan ook binnenkort bij ons een clinic volgen.

Na de wedstrijd werd de verjaardag van Chris uiteraard gevierd. Volgende week spelen we uit tegen Quick Boys.

Tags

Blauw ZwartJeugdvoetbalJO8-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top