Skip to content
Fotocredit: Katwijks Museum

Expeditie Kunst Kijken

Katwijks Museum
31 maart 202352 second read

Musea doen hun best om ons te imponeren met hun prachtige collectie. Vaak is er zoveel te zien, dat daardoor kijken moeilijk wordt. Overvoerd, met hoofdpijn en duizelig ga je weer op pad naar huis. Onder je arm natuurlijk een nieuw aangeschafte catalogus, zodat je rustig thuis kan nakijken wat je nu eigenlijk heb gezien, maar ook wat je hadden kunnen zien……. Dit kan anders!

‘Expeditie Kunst Kijken’ – samen op ontdekkingstocht door het museum. Deze keer alle aandacht voor de vormen in een kunstwerk. Tipje van de sluier: Vormsoorten, vormcontrasten zoals rond ten opzichte van hoekig, geometrisch ten opzichte van organisch … Maar ook het effect op ruimtelijkheid door vormgeving.

De huidige expositie in het Katwijks Museum met de combinatie van de beelden van Gerard Brouwer en de prachtige schilderijen is perfect geschikt voor een ontdekkingsreis om het verschil te ontdekken tussen kijken & zien. Ervaring ondergeschikt, enthousiasme is wat telt!

Tags

CollectieExpositieKatwijkKatwijks MuseumKunst KijkenRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top