Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Tjalmaweg geasfalteerd en in gebruik

RijnlandRoute
3 april 20232 minute read

Sinds vannacht rijdt het verkeer over alle rijstroken (2 per rijrichting) over de nieuwe N206 ir. G. Tjalmaweg en de Torenvlietbrug(gen). Een belangrijke mijlpaal voor de RijnlandRoute; de Tjalmaweg is het eerste projectonderdeel dat in gebruik is genomen. Boskalis bracht dit weekend op de zuidelijke rijbaan van de Tjalmaweg – tussen de N441/Wassenaarseweg en de Torenvlietbrug – de laatste geluidsreducerende deklaag en de belijning aan over een lengte van 2600 meter. Over de Tjalmaweg mag vanaf vandaag weer 80 km/u gereden worden*. Het viaduct Valkenburg-Oost is ook beschikbaar voor het verkeer, de nieuwe R-net bushaltes naast dit viaduct zijn in gebruik.

Asfaltlagen

De noordelijke rijbaan van de Tjalmaweg werd vorige week al voorzien van de geluidsreducerende deklaag. Met het asfalteren van de zuidelijke rijbaan het afgelopen weekend is nu de gehele Tjalmaweg voorzien van asfalt en belijning. Het wegdek van de Tjalmaweg is 22 cm dik en bestaat uit 2 onderlagen en een dubbele deklaag.

Wat moet er nog gebeuren?

Op de Torenvlietbrug (richting Katwijk) is tot begin mei 1 rijstrook beschikbaar, voor o.a. het aanbrengen van leuningen. Dit geldt ook voor de noordelijke rijbaan van de Tjalmaweg; daar is de komende weken op enkele locaties 1 rijstrook beschikbaar tussen 09.00 uur en 16.00 uur, in verband met werkzaamheden naast het wegdek.

*Op locaties waar 1 rijstrook beschikbaar is of waar zich een werkin-/uitrit bevindt, geldt tijdelijk een snelheid van 50 km/u.

Tot aan de zomer werkt Boskalis verder aan de afbouw van viaduct Valkenburg-West en de onderdoorgang voor de HOV-busbaan. Dit geldt ook voor de inrichting van de parkstrook en de aanleg van het snelfietspad aan de noordzijde van de Tjalmaweg. Volg hiervoor de wekelijkse bouwupdates op de website en de BouwApp van Boskalis.

Ontsluiting Zijlhoek/De Woerd

Het kruispunt N206/Voorschoterweg is nu vervallen. De gemeente Katwijk werkt aan ontsluiting voor het vrachtverkeer van en naar Zijlhoek/De Woerd, zie voor meer informatie de website van de gemeente Katwijk.

Tags

In gebruikIr. G. TjalmawegMijlpaalRegioRijnlandRouteValkenburg zhwegwerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top